Mathieu van der Poel schrapt crossen van Loenhout en Hulst door rugperikelen

  Mathieu van der Poel in actie in Zolder.

  Mathieu van der Poel komt donderdag niet aan de start van de X²O-cross in Loenhout en schrapt ook de wereldbekerveldrit van Hulst van zijn kalender. De Nederlander heeft toch nog te veel last van zijn rug. "Ik wil eerst herstellen, zonder tijdsdruk", reageert Van der Poel zelf.

  Mathieu van der Poel maakte afgelopen weekend zijn rentree in het veld. In Dendermonde werd hij zondag meteen 2e, maar maandag gaf hij er in Zolder in de 7e ronde de brui aan.

  Van der Poel heeft opnieuw last van zijn rug die hem al enkele maanden parten speelt. De wereldkampioen in het veld schrapt daarom de crossen van Loenhout en Hulst. Ook het WK in Fayetteville (VS) op 30 januari komt zo stilaan in het gedrang.

  "Medisch onderzoek op dinsdagochtend heeft een zwelling op een tussenwervelschijf aan het licht gebracht, waardoor de fiets opnieuw tijdelijk aan de kant moet", laat Van der Poels team Alpecin-Fenix weten.

  Wanneer we Van der Poel terugzien, is nog niet duidelijk. Na Nieuwjaar zijn nieuwe onderzoeken gepland en wordt beslist of de Nederlander opnieuw mag trainen.

  "Uiteraard is dit een tegenvaller, maar er is geen reden tot paniek", reageert Alpecin-Fenix-manager Christoph Roodhooft. "De dokters garanderen ons een volledig herstel en dat is op dit moment prioritair, ook als dat zou leiden tot het bijstellen van de ambities voor het WK veldrijden."

  "Op korte termijn zou dat jammer zijn, maar 2022 biedt heel wat sportieve uitdagingen en daarvoor is fysieke paraatheid de eerste voorwaarde."

  Van der Poel: "Balen, maar het is wat het is"

  "Het is balen, maar het is wat het is", reageert Van der Poel zelf. "Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen."

  "Iedereen weet dat het WK in Amerika het eerste grote doel van 2022 is, maar het is zeker niet het enige of het laatste. Ik wil eerst volledig herstellen, zonder tijdsdruk zodat ik over mijn volledige mogelijkheden kan beschikken."

  "Ik zal de competitie pas hervatten als ik er helemaal klaar voor ben. Haal ik het WK, dan is dat des te beter. Is dat niet het geval dan richt ik de blik op het voorjaar op de weg."