Mbappé kant zich tegen tweejaarlijks WK: "Het mag niet normaal worden"

  Kylian Mbappé debuteerde op het WK van 2018 en werd met Frankrijk wereldkampioen.

  De wereldvoetbalbond FIFA duwt nog altijd door om het WK voetbal elke 2 jaar in plaats van om de 4 jaar te organiseren. Kylian Mbappé, die met Frankrijk wereldkampioen werd in 2018, is geen voorstander. "Het toernooi zou dan als normaal aanvoelen en dat moet je vermijden."

  De plannen van de FIFA liggen al een tijdje op tafel: voorzitter Gianni Infantino mikt op een tweejaarlijks WK en probeert tegenstanders te paaien met de belofte dat het controversiële plan de deelnemers financieel geen windeieren zal leggen.

   

  Maar wat denken de spelers van een toernooi om de 2 jaar? Tot nu toe keken de vedetten eerder de andere kant op, maar Kylian Mbappé laat wel van zich horen.

   

  De 23-jarige aanvaller van PSG werd gisteren in Dubai gehuldigd op de Globe Soccer Awards als beste speler van 2021. Hij schoot het plan van Infantino en de FIFA af.

   

  "Het WK is iets speciaals aangezien het slechts om de 4 jaar wordt georganiseerd", vertelde hij na de ceremonie. "Als er een tweejaarlijks WK komt, dan zou dat toernooi als normaal aanvoelen en dat moet je net vermijden."

  We moeten tijd krijgen om te herstellen, tijd om te pauzeren. Als de fans kwaliteit en emotie willen, dan moet de gezondheid van de spelers gerespecteerd worden.

  Kylian Mbappé

  "Een WK is iets ongelofelijks. Tijdens je carrière maak je het misschien slechts één keer mee."

   

  "Wij voetballen ook 60 matchen per jaar: een EK, een WK, Nations League, ... We houden van dit spel en we willen voetballen, maar het wordt te veel."

   

  "We moeten tijd krijgen om te herstellen, tijd om te pauzeren. Als de fans kwaliteit en emotie willen, dan moet de gezondheid van de spelers gerespecteerd worden."

   

  Die visie werd bevestigd door Robert Lewandowski, de scherpschutter van Bayern München: "Als je de supporters iets speciaals wil schenken, dan moet je kunnen ademen."

   

  "Het niveau zal zakken met een WK om de 2 jaar. Het is onmogelijk voor een lichaam om constant dat hoge niveau te halen."