Ga naar de inhoud

AA Gent als enige nog op 3 fronten actief: "Liever wedstrijden dan trainingen"

Sven Kums en Tarik Tissoudali groeten het publiek.

AA Gent staat na 2 jaar afwezigheid opnieuw in de halve finales van de Beker van België. Ook na de winterstop blijft het dus op drie fronten strijden. "We hebben onze doelstelling gehaald", knikte een tevreden coach Hein Vanhaezebrouck.

Net als in de competitie zette AA Gent Standard opzij met 3-1. "Ik vond ons in de eerste helft iets te onrustig aan de bal", zei Vanhaezebrouck. "Maar je moet altijd grinta tonen tegen Standard en in de Beker. Twee elementen die bepalen dat je moet knokken."

 

"In de tweede helft hebben we tactisch bijgestuurd en dan liep het een stuk beter. Natuurlijk pakken we na 30 seconden meteen de gelijkmaker, dat was niet verwacht. Maar we hebben een goede reactie getoond."

 

"Na het tweede doelpunt hadden we nog veel kansen om sneller te scoren, maar we moesten helemaal tot het einde wachten op verlossing."

Nu moeten we zondag nog iets proberen te rapen op het veld van Union, geen eenvoudige opdracht.

Hein Vanhaezebrouck

AA Gent blijft ook na de winterstop dus strijden in de competitie, de Beker en de Conference League. "We hebben onze doelstelling voor het seizoen gehaald."


"Nu moeten we zondag nog een resultaat boeken op Union en dan blijven we ook in de running voor ons doel in de competitie: de top 4. Het zal niet eenvoudig worden, maar we moeten proberen om iets te rapen."

Tissoudali: "Mijn eerste kopbalgoal ooit"

Bij Gent was Tarik Tissoudali met twee doelpunten nog maar eens de uitblinker. "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit al met mijn hoofd heb gescoord", lachte hij. "Ik ben blij, want de Beker blijft de snelste manier om een prijs te pakken."

 

Ook in Marokko zijn de prestaties van Tissoudali niet onopgemerkt gebleven. Met "hij is nog niet weg" houdt Vanhaezebrouck de boot af, maar Tissoudali zou maar al te graag deelnemen aan de Afrika Cup.

 

"We zijn op de goede weg met Gent, dus eigenlijk wil ik niets missen met de club, maar voor mij is het een droom om bij de nationale ploeg te kunnen spelen. Hopelijk kan ik gaan en blijft Gent ook winnen."

 

"Ik ben blij dat we nog op 3 fronten strijden. Ik geniet ervan om lekker veel wedstrijden te spelen. Elke voetballer speelt liever wedstrijden dan dat hij moet trainen."