3. 90+3' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (3 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 22/12/21 - 20:33
90+3'
Tarik Tissoudali
90+3'
3 - 1

Gezien de vormcurves hoeft het niet te verbazen. AA Gent stoot door naar de halve finales van de beker, Standard incasseerde een nieuwe dreun. In een bijzonder potig bekerduel - dat wonderbaarlijk genoeg maar met één rode kaart eindigde - wonnen de Buffalo's met 3-1. Kums en Tissoudali (2x) schoten raak.

In bekermatchen liggen de grenzen van het toelaatbare altijd nét iets hoger.

Het is de enige verklaring dat het tot de 95e minuut duurde vooraleer er in AA Gent - Standard een rode kaart viel. Op bepaalde momenten leek de Ghelamco Arena wel het toneel van een veldslag.

Dussenne zette de toon met een stevige fout op Odjidja - die moest meteen geblesseerd naar de kant. Vervolgens ontsnapte Nkounkou aan rood na een venijnige tik op de achillespees van Samoise. Ook Amallah en Raskin - zelfs met geel op zak - zochten de limieten van ref Lardot op. Bij AA Gent pakte Hjulsager dan weer uit met een stevige tackle.

Het was vooral een wedstrijd voor strijders, slechts bij momenten eentje voor stilisten.

De eerste klasseflits was wel meteen raak. Na 8 minuten had Kums de thuisploeg na een vlotte aanval al op voorsprong gezet met een harde vlam (1-0). De respons van Standard, buiten die vele fouten, was in de eerste helft onbestaand.

Tovenaar Tissoudali

Dat de Rouches 30 seconden na rust raak troffen, verbaasde dan ook. Dønnum pakte plots uit met zijn eerste geslaagde actie van de partij en knalde de gelijkmaker geniaal in de bovenhoek (1-1). Een stand die de bezoekers evenwel niet lang konden vasthouden, want 5 minuten later haalde Tissoudali zijn toverdoos nog eens boven.

De onvoorspelbare aanvaller kreeg de bal in de voeten na een vloeiende Gentse aanval, zag een gaatje door de benen van Sissako en mikte de bal perfect in de verste hoek: 2-1.

Een flinke tik voor Standard, waar Elsner zijn twee hoogrisicopatiënten op een wenkende rode kaart (Amallah en Raskin) wijselijk naar de kant haalde. Maar ook na hun wissels vonden de Rouches - zoals zo vaak dit seizoen - geen oplossingen. Dan is een bekerexit onvermijdelijk.

Contrast tussen Luik en Gent

Diep in blessuretijd gaf Tissoudali de bezoekers de doodsteek met een flipperkastgoal. Bokadi kreeg in de 95e minuut dan toch de langverwachte rode kaart na een slag aan Ngadeu.

Het seizoen van Standard lijkt nu al uit te draaien op een lange lijdensweg. Troosteloos 12e in de stand - amper vier punten boven de voorlaatste - en nu ook uitgeschakeld in de Croky Cup. En de pas gepubliceerde jaarrekening, die net als de vormcurve rood kleurt, doet de zorgen alleen maar toenemen. Donkere wolken pakken zich samen boven Sclessin.

Bij AA Gent klaart de hemel dan weer steeds meer op. Vijfde na een knappe remonte in de competitie, groepswinnaar in de Conference League en nu dus naar de halve finales van de beker.

Het contrast kan niet groter zijn.

Herbekijk de goals van AA Gent - Standard

Vanhaezebrouck: "We blijven op drie fronten actief, dat was de doelstelling"

De Sart: "Winnen tegen Standard blijft speciaal voor mij"

Tissoudali: "Ik hoop dat ik naar de Afrika Cup kan gaan"

22:29

AA Gent bekert verder na 3-1-zege

Net voor affluiten valt nog de onvermijdelijke rode kaart, nadat Bokadi zich revancheerde op Ngadeu. Een extra dreun voor Standard, dat uit de beker ligt. AA Gent blijft op drie fronten actief na de zege.

90+9' tweede helft
90+6'
90+3'
3-1
47'

Tissoudali beslist de wedstrijd na flipperkastgoal

De wedstrijd is beslist. Na een flipperkastgoal - De Sart en Kums gingen eerst hun kans - zorgt Tissoudali in twee tijden voor de 3-1. AA Gent bekert verder.

22:12

Muleka moet de gelijkmaker proberen vinden

Jackson Muleka maakt (eindelijk) zijn opwachting. Kan hij misschien de gelijkmaker vinden voor Standard?

22:04

Dragus kan niet besluiten

Plots duikt Dragus op voor de neus van Bolat. De aanvaller kan niet besluiten, maar de lijnrechter had toch al gevlagd voor buitenspel. Al blijkt dat bijzonder nipt in de herhaling.

22:03

Kan Carcela het forceren voor Standard?

Elsner gooit één van zijn laatste troeven op tafel. Ongeveer een kwartier voor tijd mag Mehdi Carcela invallen. Hij vervangt Dussenne.

21:58

Sissako vierde Standard-speler met geel

Het is eens iets anders dan een tackle: Sissako beukt zijn tegenstander tegen de grond. De vierde gele kaart voor Standard.

21:57
21:53

Ngadeu mist enorme kans

Henkinet schat een corner slecht in en ziet hoe Ngadeu voor open doel de wedstrijd kan beslissen. Alleen is de Kameroener te verrast om de bal te kaderen. Na een nieuwe hoekschop schiet de verdediger recht op de doelman.

21:50

Samoise zoekt tevergeefs de penalty

Dussenne raakt Samoise in de zestien, maar die laatste leek wel erg gretig neer te gaan. Lardot en de VAR vinden evenmin een penalty.