AA Gent verkoopt Standard nieuwe dreun in potig bekerduel met fraaie goals

  1. 34' - Geel - Selim Amallah
  2. 24' - Geel - Andrew Hjulsager
  3. 22' - Geel - Nicolas Raskin
  4. 16' - Geel - Niels Nkounkou
  5. 8' - Doelpunt - Sven Kums (1 - 0)
  6. 6' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Andrew Hjulsager
  1. 90+6' - Rood - Merveille Bokadi
  2. 90+3' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (3 - 1)
  3. 90' - Geel - Aron Dønnum
  4. 86' - Verv. Andrew Hjulsager door Elisha Owusu
  5. 81' - Verv. Samuel Bastien door Jackson Muleka
  6. 74' - Verv. Noe Dussenne door Mehdi Carcela-González
  7. 68' - Geel - Moussa Sissako
  8. 58' - Verv. Selim Amallah door Denis Dragus
  9. 58' - Verv. Nicolas Raskin door Merveille Bokadi
  10. 53' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (2 - 1)
  11. 47' - Doelpunt - Aron Dønnum (1 - 1)
  8'goalSven Kums1 - 0
  47'goalAron Dønnum1 - 1
  53'goalTarik Tissoudali2 - 1
  90+3'goalTarik Tissoudali3 - 1

  Gezien de vormcurves hoeft het niet te verbazen. AA Gent stoot door naar de halve finales van de beker, Standard incasseerde een nieuwe dreun. In een bijzonder potig bekerduel - dat wonderbaarlijk genoeg maar met één rode kaart eindigde - wonnen de Buffalo's met 3-1. Kums en Tissoudali (2x) schoten raak.

  In bekermatchen liggen de grenzen van het toelaatbare altijd nét iets hoger.

   

  Het is de enige verklaring dat het tot de 95e minuut duurde vooraleer er in AA Gent - Standard een rode kaart viel. Op bepaalde momenten leek de Ghelamco Arena wel het toneel van een veldslag.

   

  Dussenne zette de toon met een stevige fout op Odjidja - die moest meteen geblesseerd naar de kant. Vervolgens ontsnapte Nkounkou aan rood na een venijnige tik op de achillespees van Samoise. Ook Amallah en Raskin - zelfs met geel op zak - zochten de limieten van ref Lardot op. Bij AA Gent pakte Hjulsager dan weer uit met een stevige tackle.

   

  Het was vooral een wedstrijd voor strijders, slechts bij momenten eentje voor stilisten.

   

  De eerste klasseflits was wel meteen raak. Na 8 minuten had Kums de thuisploeg na een vlotte aanval al op voorsprong gezet met een harde vlam (1-0). De respons van Standard, buiten die vele fouten, was in de eerste helft onbestaand.

  Tovenaar Tissoudali

  Dat de Rouches 30 seconden na rust raak troffen, verbaasde dan ook. Dønnum pakte plots uit met zijn eerste geslaagde actie van de partij en knalde de gelijkmaker geniaal in de bovenhoek (1-1). Een stand die de bezoekers evenwel niet lang konden vasthouden, want 5 minuten later haalde Tissoudali zijn toverdoos nog eens boven.

   

  De onvoorspelbare aanvaller kreeg de bal in de voeten na een vloeiende Gentse aanval, zag een gaatje door de benen van Sissako en mikte de bal perfect in de verste hoek: 2-1.

   

  Een flinke tik voor Standard, waar Elsner zijn twee hoogrisicopatiënten op een wenkende rode kaart (Amallah en Raskin) wijselijk naar de kant haalde. Maar ook na hun wissels vonden de Rouches - zoals zo vaak dit seizoen - geen oplossingen. Dan is een bekerexit onvermijdelijk.

  Contrast tussen Luik en Gent

  Diep in blessuretijd gaf Tissoudali de bezoekers de doodsteek met een flipperkastgoal. Bokadi kreeg in de 95e minuut dan toch de langverwachte rode kaart na een slag aan Ngadeu.

   

  Het seizoen van Standard lijkt nu al uit te draaien op een lange lijdensweg. Troosteloos 12e in de stand - amper vier punten boven de voorlaatste - en nu ook uitgeschakeld in de Croky Cup. En de pas gepubliceerde jaarrekening, die net als de vormcurve rood kleurt, doet de zorgen alleen maar toenemen. Donkere wolken pakken zich samen boven Sclessin.

  Bij AA Gent klaart de hemel dan weer steeds meer op. Vijfde na een knappe remonte in de competitie, groepswinnaar in de Conference League en nu dus naar de halve finales van de beker.


  Het contrast kan niet groter zijn.

  Herbekijk de goals van AA Gent - Standard

  Vanhaezebrouck: "We blijven op drie fronten actief, dat was de doelstelling"

  De Sart: "Winnen tegen Standard blijft speciaal voor mij"

  Tissoudali: "Ik hoop dat ik naar de Afrika Cup kan gaan"

  Fase per fase

  1. erna, 22 uur 29. AA Gent bekert verder na 3-1-zege. Net voor affluiten valt nog de onvermijdelijke rode kaart, nadat Bokadi zich revancheerde op Ngadeu. Een extra dreun voor Standard, dat uit de beker ligt. AA Gent blijft op drie fronten actief na de zege. .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Bokadi krijgt nog rood in slotseconde na VAR-inerventie.

   Bokadi krijgt nog rood in slotseconde na VAR-inerventie

  4. Rode kaart voor Merveille Bokadi van Standard tijdens tweede helft, minuut 96
  5. tweede helft, minuut 93. Tissoudali telt Standard helemaal uit in slotminuut.

   Tissoudali telt Standard helemaal uit in slotminuut

  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Tarik Tissoudali van KAA Gent. 3, 1.
  7. tweede helft, minuut 91. Tissoudali beslist de wedstrijd na flipperkastgoal. De wedstrijd is beslist. Na een flipperkastgoal - De Sart en Kums gingen eerst hun kans - zorgt Tissoudali in twee tijden voor de 3-1. AA Gent bekert verder. .
  8. Gele kaart voor Aron Dønnum van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Andrew Hjulsager eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Jackson Muleka erin, Samuel Bastien eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Muleka moet de gelijkmaker proberen vinden. Jackson Muleka maakt (eindelijk) zijn opwachting. Kan hij misschien de gelijkmaker vinden voor Standard? .
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Noe Dussenne eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Dragus kan niet besluiten. Plots duikt Dragus op voor de neus van Bolat. De aanvaller kan niet besluiten, maar de lijnrechter had toch al gevlagd voor buitenspel. Al blijkt dat bijzonder nipt in de herhaling. .
  14. tweede helft, minuut 71. Kan Carcela het forceren voor Standard? Elsner gooit één van zijn laatste troeven op tafel. Ongeveer een kwartier voor tijd mag Mehdi Carcela invallen. Hij vervangt Dussenne. .
  15. Gele kaart voor Moussa Sissako van Standard tijdens tweede helft, minuut 68
  16. tweede helft, minuut 66. Sissako vierde Standard-speler met geel. Het is eens iets anders dan een tackle: Sissako beukt zijn tegenstander tegen de grond. De vierde gele kaart voor Standard. .
  17. tweede helft, minuut 65.
  18. tweede helft, minuut 61. Ngadeu mist enorme kans. Henkinet schat een corner slecht in en ziet hoe Ngadeu voor open doel de wedstrijd kan beslissen. Alleen is de Kameroener te verrast om de bal te kaderen. Na een nieuwe hoekschop schiet de verdediger recht op de doelman. .
  19. tweede helft, minuut 58. Samoise zoekt tevergeefs de penalty. Dussenne raakt Samoise in de zestien, maar die laatste leek wel erg gretig neer te gaan. Lardot en de VAR vinden evenmin een penalty. .
  20. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Standard, Denis Dragus erin, Selim Amallah eruit