Voegt Zuid-Amerika zich bij de Nations League? "Werken aan gemeenschappelijke competitie"

    Spelen de Rode Duivels vanaf 2024 vaker tegen Zuid-Amerikaanse landen?

    Een Nations League met zowel Europese als Zuid-Amerikaanse landen vanaf 2024. Het is helemaal niet zo ondenkbaar. Volgens vicevoorzitter Zbigniew Boniek werkt de UEFA namelijk aan een gemeenschappelijke competitie met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL. 

    Spelen de Rode Duivels vanaf 2024 vaker tegen Zuid-Amerikaanse landen als Brazilië, Argentinië of Colombia? UEFA-vicevoorzitter Boniek verklaarde alvast dat de organisatie met het idee speelt om de beste tien Zuid-Amerikaanse landen toe te voegen aan de Nations League.

    "De komende Nations League is de laatste in het huidige format", vertelde Boniek op de Poolse tv.  "De CONMEBOL zal de competitie vervoegen vanaf 2024. Ik weet nog niet in welk format, maar daar werken we aan. Het zal de Nations League belangrijker maken."

    In de nasleep van de onthulling verklaarde de UEFA ondertussen al dat er nog geen officiële beslissing is genomen. "We werken aan een gezamenlijke Nations League, maar er is nog niets beslist", klinkt het bij een woordvoerder.