Vestingcross in Hulst verwelkomt dit jaar geen supporters door coronamaatregelen

  De renners mogen zich ook dit jaar wagen aan de wallen in Hulst.

  De Vestingcross in Hulst vindt plaats op de voorziene datum, 2 januari, maar supporters zullen er niet welkom zijn. Dat heeft de gemeente Hulst beslist naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen. Het parcours blijft ongewijzigd, dus de renners mogen zich opmaken voor de wallen in Hulst.

  "Natuurlijk hadden we liever een cross met publiek gehad", trapt organisator Bram de Brauwer een open deur in bij Omroep Zeeland.

   

  De gemeente Hulst en de organisatie roepen wielerfans op om thuis te blijven. "2 jaar op rij moeten we onze toeschouwers missen", zegt De Brauwer. "Het publiek geeft een heel ander gevoel bij de wedstrijd. Ook financieel is hun afwezigheid een grote domper voor ons, uiteraard."

   

  De Brauwer kijkt toch "met opgeheven hoofd" uit naar 2 januari. De Wereldbekerveldrit heeft ook dit jaar een ijzersterk deelnemersveld: zowel Mathieu van der Poel, als Wout van Aert en Tom Pidcock verschijnen aan de start in Hulst.

   

  De supporters kunnen van die driestrijd genieten voor hun televisie.

  Vorig jaar won Mathieu van der Poel in hulst.