Barcelona speelt tegen Napoli in play-offs van de Europa League

  FC Barcelona werd vorige week uitgeschakeld in de Champions League.

  De Europa League heeft een nieuwe ronde: de play-offs tussen de runners-up van de groepsfase in de Europa League en de nummers 3 uit de Champions League. De winnaars treffen later de groepswinnaars uit de Europa League in de 1/8e finales. Ook Barcelona is in die ronde gesukkeld en speelt daar tegen Napoli. Een mooie affiche voor Dries Mertens dus.

  De nieuwe ronde in de Europa League leverde enkele boeiende duels op. Barcelona, dat pas voor het eerst in de Europa League speelt, treft Napoli. Geen makkelijke opdracht dus voor Dries Mertens.

   

  De Belgen van Borussia Dortmund spelen tegen de Rangers. Adnan Januzaj speelt met zijn Real Sociedad tegen RB Leipzig, de ploeg die derde werd in de poule van Club Brugge.

   

  De heenmatchen worden op donderdag 17 februari gespeeld, de terugmatchen zijn een week later op 24 februari. De reekshoofden - de nummers 2 uit de groepsfase van de Europa League - spelen eerst op verplaatsing. 

   

  Wie verliest, is Europees uitgeteld. De winnaars van deze play-offs ontmoeten de winnaars van de groepen in de Europa League in de 1/8e finales.

  reekshoofden (2e in groepsfase EL) niet-reekshoofden (3e in groepsfase CL)
  Betis (Spa) Atalanta (Ita)
  Braga (Por) FC Barcelona (Spa)
  Dinamo Zagreb (Kro) Borussia Dortmund (Dui)
  Lazio (Ita) RB Leipzig (Dui)
  Napoli (Ita) Porto (Por)
  Olympiakos (Gri) Sevilla (Spa)
  Rangers (Sch) Sheriff Tiraspol (Mol)
  Real Sociedad (Spa) Zenit Sint-Petersburg (Rus)