Tom Boudeweel: "Nu maken de spelers zelf antireclame voor ons voetbal"

  Trekken en duwen op de Bosuil gisteren.

  In zijn terugblik op het voetbalweekend staat onze verslaggever Tom Boudeweel stil bij de sportieve en de extrasportieve prestaties in de Jupiler Pro League. De zeges van Gent en Anderlecht enerzijds, het haantjesgedrag in Antwerp - Standard anderzijds.

  Testosteronbommen op het veld

  Vorige week maakte ons voetbal geen al te beste beurt door de rellen en de problemen met supporters. Gisteren waren het de spelers die het te bont maakten. Met hun haantjesgedrag kregen we opnieuw antireclame voor het voetbal.

   

  Standard-keeper Arnaud Bodart verwoordde het perfect: we kunnen geen goed gedrag eisen van de supporters als we zelf over de schreef gaan.

   

  Het was een intense wedstrijd, maar op sportief vlak had de scheidsrechter alles onder controle. Daarna volgde het incident op weg naar de kleedkamer en andere zaken die niet thuishoren op een voetbalveld.

   

  Seck, de verdediger van Antwerp, ging door het lint om iets wat Amallah van Standard zou gezegd hebben. Hij kreeg rood, maar hij wilde niet vertellen wat Amallah hem heeft toegeroepen.

   

  Haantjesgedrag zie je wel vaker op onze velden. Sommige spelers zijn echt testosteronbommen. Maar je verwacht toch op z’n minst respect onder collega’s?