12 op 12 voor AA Gent, nieuwe tik voor Racing Genk in de Ghelamco Arena

  1. 29' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Tarik Tissoudali door Andrew Hjulsager
  2. 89' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic
  3. 85' - Verv. Theo Bongonda door Mike Trésor
  4. 85' - Verv. Junya Ito door Ike Ugbo
  5. 80' - Geel - Paul Onuachu
  6. 79' - Geel - Roman Bezoes
  7. 76' - Verv. Matisse Samoise door Alessio Castro-Montes
  8. 75' - Geel - Ángelo Preciado
  9. 74' - Verv. Simen Juklerød door Ángelo Preciado
  10. 67' - Verv. Joseph Paintsil door Luca Oyen
  11. 56' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Roman Bezoes
  29'goalJulien De Sart1 - 0

  AA Gent blijft in de slipstream van de top 4. Gent boekte in eigen huis zijn vierde competitiezege op een rij. Bij Racing Genk zijn de cijfers een stuk somberder: Genk kon zijn rug na de Europese uitschakeling niet rechten en glijdt ook in de competitie meer en meer weg.

  Gent - Genk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Op het halfuur vertaalt Gent zijn overwicht in een voorsprong. Het knappe doelpunt van Julien De Sart is genoeg voor de zege, want Genk zorgt slechts sporadisch en eerder bij toeval voor doelgevaar.
  • Man van de Match: Vadis Odjidja was zeker in de eerste helft onaantastbaar op het middenveld. Toen hij na de rust uitviel, nam het niveau van Gent een duikje. De thuisploeg voelde zijn afwezigheid echt wel serieus.
  • Opvallend: Het zijn gitzwarte weken voor KRC Genk. Van hun laatste zestien wedstrijden wonnen de Limburgers er amper twee: tegen een zieltogend Zulte Waregem en tegen Winkel Sport. Tien keer werd verloren.

  Bekijk het Journaal-verslag:

  De Sart zet Gent verdiend op voorsprong

  Storck, de nieuwe Genkse coach, klaagde vooraf over de tactische beperkingen van zijn spelers. Een uitbraak van corona bij verdedigers Lucumi, Cuesta en Arteaga en de blessure van Heynen maakten het nog lastiger voor de bezoekers. Die moesten in een onuitgegeven opstelling aan de wedstrijden beginnen, terwijl Gent met Kums en Okumu twee sleutelspelers kon recupereren.

   

  Op een flitsje van Onuachu nam AA Gent dan ook het hele eerste halfuur voor zijn rekening. Odjidja regelde als een generaal het middenveld en vuurde twee kogels af die rakelings langs de paal suisden. Eerder was Genk-doelman Vandevoordt al weggekomen met een flatertje, maar dat zette hij snel recht met een puike redding op de doorgebroken Tissoudali.

   

  De kansen bleven komen voor de thuisploeg. Juklerød werkte een dreigende voorzet van Nurio met meer geluk dan wijsheid in hoekschop. Vlak voor het halfuur werd Gent eindelijk beloond. De Sart zette het net bol met een grondscherend schot van net buiten de zestien meter.

  Doelman Vandevoordt kapt met veel risico uit, en komt met de schrik vrij

  Genk kan nooit echt een vuist maken

  Bij Gent waren ze tevreden met de voorsprong en ging de riem er even af. Een slap Genk had het ook dan erg zwaar om kansen bij elkaar te schrapen. Plots loste Juklerød een machtig afstandsschot, dat door een verraste Bolat nog net tegen de lat werd getikt. Verder kwamen de Limburgers niet voor de rust.

   

  Ook na de rust serveerde Genk slappe kost en mocht Gent naar een eenvoudige zege slaapwandelen. Tissoudali slalomde zich na een een-tweetje met Depoitre vast op Vandevoordt en Depoitre zelf trof het zijnet. Pas toen Odjidja uitviel met wat leek op een hamstringblessure zat er wat meer fut in het Genkse spel.

   

  Een kopbal van Thorstvedt likte de deklat en Bongonda joeg een schot tegen de vuisten van Bolat. Die opflakkering was van korte duur, want een kwartier voor affluiten greep Gent de teugels opnieuw vast. Uiteindelijk speelde de thuisploeg het simpel en volwassen uit, zonder zelf nog nadrukkelijk gevaarlijk te worden.

  Ook Juklerod mag blij zijn dat Gent blundertje niet afstraft

  Bekijk de enige goal uit Gent - Genk (1-0)

  Tissoudali: "Dit zo lang mogelijk vasthouden"

  Tarik Tissoudali en Gent blijven maar winnen. "Deze drie punten zijn zeer belangrijk, vooral omdat we nu goed bezig zijn. We moeten dit zo lang mogelijk vasthouden. De sfeer en het vertrouwen zitten goed in de groep."

   

  "Het was niet onze beste wedstrijd, maar ik denk dat we volwassen hebben gespeeld. Het was een heel zware wedstrijd, we hebben veel moeten lopen en veel druk moeten zetten. Je kapot lopen en drie punten pakken is ook lekker", lachte de Marokkaan.

   

  Toch blijft de efficiëntie een pijnpunt in Gent. "De coach geeft veel vertrouwen. Af en toe geeft hij op training aan waar het beter kan. Het geluk zit ook vaak net niet mee. Hij zegt dat we gewoon moeten doorgaan en dat alles dan vanzelf komt."

   

  "De coach geeft vaak aan dat hij meer goals wil uit standaardsituaties en van het middenveld. Dat is vandaag gebeurd en dan zie je dat we ook zo punten kunnen pakken. Als wij effe niet scoren, kan iemand anders het wel."

   

  Tissoudali zelf liet zich weer opmerken met enkele dribbels. "Ik ben gewoon zo'n type speler. Ik hou van acties maken. Mislukt het, dan probeer ik het opnieuw. Vandaag zat er meer in, als ik in de eindfase iets scherper was. Ik ben blij dat onze verdediging weer de nul houdt. Zo helpen zij ons ook aan de overwinning."

  Eiting: "Niet genoeg kunnen creëren"

  Carel Eiting en Genk likken hun wonden. "Het is niet zo belangrijk of het verdiend was of niet. We moeten vooral kijken naar wat wij als ploeg beter kunnen doen. We hebben ontzettend gehaast gespeeld. Dan speelden we de bal te weinig naar dezelfde kleur."

   

  "In een bepaalde fase van de tweede helft ging het wel goed tussen de linies. Daar hebben we genoeg goede spelers die we in stelling kunnen brengen, maar als je dat niet doet, is het maar sporadisch dat we iets creëren. Misschien hebben we ook niet veel weggegeven, maar het gaat er ook om om genoeg te creëren. Dat hebben we niet gedaan."

   

  Door omstandigheden speelde Genk wel met een experimenteel elftal. "Ik speel waar de training me nodig heeft. Veel jongens speelden op nieuwe posities in een nieuw systeem, maar uiteindelijk spelen we topsport. Dat soort dingen zijn geen excuus om een wedstrijd wel of niet te winnen. Het was niet goed genoeg", oordeelde de Nederlander.

   

  Storck maakte wel al indruk in de kleedkamer. "Hij is echt een persoonlijkheid die een visie heeft en die er alles aan gaat doen om ons op die manier te laten spelen. Er is veel veranderd, binnen en buiten het veld. We hebben allemaal gezamenlijk één doel, en dat is winnen en beter spelen.

  Storck: "We zijn nog absoluut niet klaar"

  Bolat: "Nu hebben we het geluk een beetje mee"

  De Sart: "Dit is nu al volgens de statistieken mijn beste seizoen"

  Onuachu: "We moeten mentaal sterk blijven"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Ook onder Storck wil het niet vlotten voor Genk. Op het veld van Gent kunnen de Limburgers niks rapen, De Sart maakte het enige doelpunt van de avond. .
  3. tweede helft, minuut 92. Gent komt hier niet meer in de problemen. .
  4. tweede helft, minuut 91. AA Gent gaat voor 12 op 12, Genk zit vijf wedstrijden zonder zege in de competitie. Tom Boudeweel.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Tarik Tissoudali eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Laurent Depoitre eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Depoitre en Tissoudali strompelen naar de bank. Lemajic en Hjulsager maken de slotfase vol. .
  8. tweede helft, minuut 86. Het linkerbeen van Onuachu schiet in een kramp na een gemiste kopbal. Ngadeu snelt te hulp. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Mike Trésor erin, Theo Bongonda eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Junya Ito eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Bij Gent blijven ze rustig voetballen, ondanks de nipte voorsprong. Storck gooit aan Genkse kant nog Trésor en Ugbo in de strijd. .
  12. tweede helft, minuut 82. Labeur van Depoitre. Depoitre verovert de bal in zijn eigen rechthoek en stoomt door. Hij combineert met Castro-Montes en stuurt zijn schot dan een dikke meter over en naast. Fikse inspanning! .
  13. tweede helft, minuut 80. Bezoes kreeg net geel voor een trekfout en nu gaat ook Onuachu in het boekje. Hij glijdt ietwat ongelukkig door en bewerkt zo de enkel van De Sart. .
  14. Gele kaart voor Paul Onuachu van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 80
  15. Gele kaart voor Roman Bezoes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 79. Het voetbal van Gent is in deze tweede helft te steriel. De diepgang is ver te zoeken. .
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Matisse Samoise eruit
  18. tweede helft, minuut 76. De pas ingevallen Preciado krijgt de eerste kaart van de avond. Bij Genk komt Castro-Montes in de plaats van Samoise. .
  19. Gele kaart voor Ángelo Preciado van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 75
  20. tweede helft, minuut 75.