meest recent

Sammy Neyrinck na een doldwaas F1-seizoen: "Ik ben nog aan het trillen"

 zo 12 december 2021 16:49
Max Verstappen beleeft het hoogtepunt in zijn leven: wereldkampioen F1 worden.

Een seizoen om niet snel te vergeten: beter kun je de Formule 1-campagne 2021 niet samenvatten. Sammy Neyrinck, de volger van de F1 bij Sporza, genoot met volle teugen - tot de allerlaatste seconde - van het geboden spektakel.

"Ik ben nog aan het nagenieten. En aan het trillen", zei Sammy Neyrinck een halfuurtje na de wereldtitel van Max Verstappen in Abu Dhabi.

 

"Dit had niemand zien aankomen, dat het op deze manier zou aflopen. Lewis Hamilton was in deze race ronde na ronde sneller en was de kloof almaar groter aan het maken."

 

"Maar dan krijg je in de slotfase een crash, komt alles weer samen achter de safety car en hebben we nog één ronde te racen. Het is dat het zo moest zijn!"

 

"Wedstrijdleider Michael Masi benadrukte constant: "Laat ze racen, laat ze racen". En zo is het gebeurd."

 

"Zo hebben we een verdiende winnaar gekregen, op basis van wat we hier gezien hebben. Op de momenten dat het moest stond het team Red Bull er helemaal en is Mercedes een paar keer in de fout gegaan."

 

"Mercedes heeft misschien de fout gemaakt door geen extra bandenwissel uit te voeren, wat Red Bull wél deed. Daardoor maakte Hamilton op zijn versleten banden bijna geen kans meer in de laatste ronde."

Wie zo'n kampioen als Hamilton achter zich kan laten, en dan op zo'n manier - met de controverse en de intriges het hele jaar door... Het is historisch wat we dit jaar hebben meegemaakt.

Sammy Neyrinck

Vooraf werd gevreesd voor een anti-climax, waarbij een bewuste aanrijding tussen de twee tenoren het wereldkampioenschap kon beslechten. 

 

Sammy Neyrinck: "Gelukkig heeft zoiets de race niet beslist. Want dan hadden we ons hart moesten vasthouden voor wat er nog aan een of andere groene tafel zou gebeuren."

 

"Neen, Verstappen en Hamilton hebben kunnen racen, tot het laatste moment."

 

"En zo is dit zeker een van de mooiste WK's aller tijden geworden. De beste Lewis Hamilton, 7-voudig wereldkampioen, wordt geklopt door de jonge Max Verstappen." 

 

"Wie zo'n kampioen als Hamilton achter zich kan laten, en dan op zo'n manier - met de controverse en de intriges het hele jaar door... Het is historisch wat we dit jaar hebben meegemaakt. Hier wordt een Netflix-docu over gemaakt."

Lees ook: