Clement: "Ons nog plaatsen voor Europa League zou mirakel zijn"

  Morgen is het D-day voor Club Brugge in de Champions League. Het moet beter doen tegen PSG dan Leipzig tegen Manchester City. De heenmatch eindigde nog op 1-1, een stunt. Intussen is er echter veel veranderd en Clement wil vooral realistisch zijn. "Het is mooi dat we nog kunnen spreken van kwalificatie in deze groep."

  De heenmatch van enkele maanden geleden deed ook bij Franse journalisten nog een belletje rinkelen. Waar is dat Club Brugge naartoe? "We hebben in die eerste twee matchen exceptioneel gepresteerd", vertelde de Club-trainer. "En daarna hebben we nog goeie momenten gehad, maar de realiteit is wat ze is."

   

  "Voor deze campagne had iedereen gezegd dat dit "de groep des doods" was en dat we 0 op 18 zouden halen. Het is mooi dat we op de 6e speeldag zelfs nog van kwalificatie kunnen dromen tegen deze ploegen met deze budgetten. Ons nog plaatsen voor de Europa League zou een mirakel zijn."

   

  "We hadden voor onszelf de lat heel hoog gelegd dit seizoen en we hebben pech gehad met de loting. Maar door de goeie resultaten in die eerste twee matchen, ging de lat nog hoger. Maar we blijven realistisch. We hebben de voorbije weken veel matchen gespeeld en we zitten nog in de beker, doen nog mee voor de titel en kunnen nog Europees overwinteren."

   

  "Ik had op voorhand gezegd dat we drie stunts nodig zouden hebben. We hebben er voorlopig twee gerealiseerd. We zullen alles doen om ook die derde stunt te halen." 

  De heenmatch speelt niet meer mee. De vorm van heel wat jongens is sindsdien veranderd.

  Club Brugge heeft het alleszins niet meer in eigen handen. Ligt Clement wakker van de match tussen Leipzig en Manchester City? "Neen, dat heb ik niet in de hand. Ook bijvoorbeeld het feit of PSG wat andere namen zal zetten. Ik ben daar niet mee bezig. Dat kan een voor- of een nadeel zijn. Zijn die jongens gretiger? Ontbreken de automatismen? Dat zijn verhalen voor achteraf."

   

  Wat Club zeker moet verbeteren is de defensieve linie. De ploeg van Clement slikt de laatste tijd veel goals. Wat is de oplossing? “Er zijn dingen die minder waren, daar hebben we aan gewerkt en de voorbije twee matchen lag het dan weer aan andere dingen. Het is een aandachtspunt voor de hele groep. Het is niet zo dramatisch als het wordt voorgesteld, maar het had wel een heel pak minder moeten zijn."

   

  Wanneer is Clement tevreden? Met een resultaat zoals in de heenmatch? "De heenmatch speelt niet meer mee. De vorm van veel spelers is veranderd. De kwalificatie zou mooi zijn. Of ik zou ook blij zijn als de groep een heel sterke match speelt. We moeten vooral op onze eigen kwaliteit focussen en op onze organisatie. Ik wil een weerbare en strijdbare groep zien."

  Lees ook: