Messi en Mbappé knallen Club Brugge uit Europa: PSG met 4-1 veel te sterk

  1. 38' - Doelpunt - Lionel Messi (3 - 0)
  2. 7' - Doelpunt - Kylian Mbappé (2 - 0)
  3. 2' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Marco Verratti door Eric Ebimbe
  2. 83' - Verv. Kylian Mbappé door Mauro Icardi
  3. 76' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (4 - 1)
  4. 71' - Verv. Ángel Di María door Ander Herrera
  5. 71' - Verv. Idrissa Gueye door Leandro Paredes
  6. 70' - Geel - Kylian Mbappé
  7. 69' - Verv. Mats Rits door Ruud Vormer
  8. 69' - Verv. Éder Balanta door Noah Mbamba
  9. 68' - Doelpunt - Mats Rits (3 - 1)
  10. 61' - Geel - Noa Lang
  11. 57' - Verv. Cisse Sandra door Ignace Van der Brempt
  12. 55' - Geel - Thilo Kehrer
  13. 49' - Verv. Nuno Mendes door Thilo Kehrer

  Hen één keer lamleggen lukte, een tweede keer niet. Lionel Messi en Kylian Mbappé hebben met elk twee goals een streep onder het Europees seizoen van Club Brugge getrokken. Blauw-zwart ging op bezoek bij PSG kansloos onderuit. Na 7 minuten had Mbappé al twee keer toegeslagen, Messi volgde zijn voorbeeld. De eerredder van Mats Rits was een schrale troost.

  PSG - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na amper 7 minuten kunnen de laatste kruimeltjes Brugse hoop al de vuilbak in. Kylian Mbappé is de beul van dienst en zorgt ervoor dat Club nooit meer aanspraak maakt op Europees voetbal na Nieuwjaar.

   

  • Man van de Match: Met 2 goals en 1 assist was Kylian Mbappé opnieuw van goudwaarde voor de Parijzenaars. De Fransman was voortdurend een gesel voor de Club-defensie en schonk Messi de penalty in plaats van zelf voor een hattrick te gaan.

   

  • Opvallend: Het was pas de eerste keer dat Lionel Messi het net wist te vinden tegen een Belgische ploeg. Toch opvallend als je weet dat de Argentijn al aan 124 doelpunten zit in de Champions League.

  Het journaal laat met o.a. de 4-1-nederlaag van Club tegen PSG in de CL

  Mbappé en Messi villen Club al voor de rust

  Met nog een sprankeltje hoop op Europese overwintering begon Club Brugge aan zijn partij in het Parc des Princes. Toch kregen de goede voornemens al snel een flinke deuk toen PSG na amper 2 minuten al op voorsprong klom. Een voorzet/schot van Mendes belandde in de voeten van Mbappé, die de 1-0 koeltjes via de paal binnenduwde.

  Club hapte naar adem en 5 minuten later stond de 2-0 al op het bord. Di Maria dropte de bal heerlijk in de loop van Mbappé, waarna de Franse spurtbom Mignolet met een halve volley te grazen nam. ‘Operatie Overwintering’ kon niet slechter beginnen.

  De bezoekers probeerden zich in de wedstrijd te knokken, maar mochten van geluk spreken dat zowel Di Maria als Wijnaldum killerinstinct misten. Aan de overkant kreeg ook Cisse Sandra een goede kans, maar de jongeling mikte zijn poging recht op Donnarumma.

  Club leek met een 2-0-achterstand de kleedkamer te halen, maar met de rust in zicht besloot ook Messi nog eens te toveren. Na een heerlijke panna van Mbappé sneed de Argentijn richting de zestien om de 3-0 vervolgens heerlijk voorbij Mignolet te krullen. 

  Europees avontuur eindigt met eerredder van Rits

  Onder goedkeurend PSG-oog kwam Club feller uit de kleedkamer, maar het was wachten tot het uur op een eerste echte goede kans. Lang vuurde een pegel af richting de korte hoek, maar vond Donnarumma op zijn weg.

  De bezoekende fans kregen hoop en mochten niet veel later dan ook echt juichen. Na balverlies van Gueye leverde Balanta in bij Lang. De Nederlander bewaarde het overzicht en bediende Rits, die de eerredder voorbij Donnarumma schoof.

  De Parijse sterren schoten wakker en na een razendsnelle tegenaanval tikte Van der Brempt Messi aan in de zestien. De Argentijn nam de strafschop zelf voor zijn rekening en schoot de 4-1 voorbij een kansloze Mignolet.

  Club Brugge eindigt zijn Europese campagne zo met een 4-1-nederlaag en een laatste plek in groep A. Toch wel teleurstellend na de knappe start (4 op 6) tegen PSG en RB Leipzig.

  Mbappé opende al snel de score:

  De 'historische' 3-0 van Messi:

  De eerredder van Mats Rits:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 34. EINDE. Het Europese avontuur van Club Brugge zit erop. Blauw-zwart verliest met 4-1 van PSG en eindigt als laatste in groep A. Toch wel teleurstellend gezien het straffe begin van de Brugse campagne. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. 3 minuten extra. Nog 3 minuten en dan zit het Europese verhaal van Club Brugge erop. Kunnen de bezoekers nog een laatste keer prikken? . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. PSG scoort heel makkelijk. Dat is natuurlijk een heel gevaarlijk wapen in deze Champions League. Eddy Snelders op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd loopt op zijn laatste benen en Club lijkt niet echt meer aanstalte te maken om een 2e doelpuntje te maken. Ondertussen is Leipzig zelfs met 2-1 aan het winnen tegen een tienkoppig City. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Eric Ebimbe erin, Marco Verratti eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Mauro Icardi erin, Kylian Mbappé eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Terwijl de laatste 10 minuten ingaan, lijkt Club nog een laatste offensiefje in elkaar te boksen. Van der Brempt probeert zich op snelheid voorbij Kehrer te trekken en sleept er nog een hoekschop uit. .
  9. tweede helft, minuut 80.
  10. tweede helft, minuut 79.
  11. tweede helft, minuut 79. Mata in de drop. Na een verre voorzet van Ricca legt Van der Brempt de bal met een omhaal terug tot bij Mata. De rechtsachter probeert het in een tijd, maar mikt naast.  .
  12. tweede helft, minuut 76. 4-1, Messi faalt niet! Messi neemt het cadeautje in dank aan en trapt de 4-1 zuiver in het hoekje binnen. Geen verhaal voor Mignolet. .
  13. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 76 door Lionel Messi van Paris Saint-Germain. 4, 1.
  14. tweede helft, minuut 75. Penalty PSG! Na een razendsnelle tegenaanval van PSG tikt Van der Brempt Messi aan in de zestien. Een duidelijke strafschop voor de thuisploeg. .
  15. tweede helft, minuut 73. Telefonerende Mbappé. Na heerlijk uitvoetballen van PSG levert Verratti de bal in bij Mbappé. De jonge Fransman viseert nog eens de verste hoek, maar vindt Mignolet op zijn weg. Al bij al geen al te moeilijke redding voor de doelman. .
  16. tweede helft, minuut 72. De eerste en tweede helft zijn duidelijk een wereld van verschil. Met nog 20 minuten te gaan, lijkt Club Brugge dan toch nog op een degelijke wedstrijd te kunnen terugblikken. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ander Herrera erin, Ángel Di María eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Leandro Paredes erin, Idrissa Gueye eruit
  19. Gele kaart voor Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 70
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Club Brugge, Ruud Vormer erin, Mats Rits eruit