Ga naar de inhoud

Populaire zanger Jan Smit wordt commercieel directeur bij FC Volendam

Zanger Jan Smit (rechts).

Vanaf 1 januari 2022 kan de Nederlandse tweedeklasser FC Volendam pronken met een bekende commercieel directeur. Al is zijn bekendheid niet meteen gelinkt met voetbal. Zanger Jan Smit neemt de functie op zich. Hij is al van kindsbeen af supporter van de club en is er sinds 2013 actief binnen het bestuur. 

Jan Smit werd in 1985 geboren in Volendam, ten noordoosten van Amsterdam. Hij is een fervent supporter van de club, die in de tweede klasse het dit seizoen erg goed doet. 

 

Onder leiding van voormalig topspeler Wim Jonk staat Volendam voorlopig eerste in de Keuken Kampioen Divisie. Het telt na 18 speeldagen 39 punten, vier meer dan eerste achtervolger Excelsior, dat een wedstrijd minder speelde.

 

Voor Smit gaat het over een uitbreiding van zijn functie. Hij is momenteel vicevoorzitter en bestuurslid met als portefeuille Cultuur en Media, maar vanaf volgend jaar wordt hij dus algemeen commercieel directeur. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.