Tiger Woods schept klaarheid: "Nooit meer voltijds golfen, ik zal toernooien uitkiezen"

  Tiger Woods liep 9 maanden geleden een zwaar auto-ongeluk op, waarbij zijn rechterbeen zwaar toegetakeld werd.

  Vorige week zagen we de eerste beelden van een golfende Tiger Woods, 9 maanden na zijn zware auto-ongeluk. Vandaag zegt hij in een interview met Gold Digest dat een rentree op het hoogste niveau realistisch is. "Maar dat zal nooit meer fulltime zijn. Ik zal zorgvuldig toernooien uitkiezen."

  De comeback van de 45-jarige ex-nummer één van de wereld zal wel niet voor morgen zijn. Woods sloeg in februari met een te hoge snelheid overkop met zijn SUV. Zijn rechterbeen en -enkel raakten verbrijzeld, er stonden grote vraagtekens achter zijn verdere golfcarrière.

   

  Die neemt Woods nu weg. Ruim een week geleden deelde hij een korte videoclip waarop te zien is hij hij op de baan weer golfballen wegslaat.

   

  Vandaag gaf de Amerikaan, die toegaf in eerste instantie voor een amputatie te vrezen, toelichting bij zijn medische en fysieke status. Een voltijdse comeback is uitgesloten. "Het is zeker realistisch dat ik op een dag weer op de PGA Tour zal terugkeren, maar nooit meer fulltime. Het zal een kwestie worden van zorgvuldig uitkiezen", legde de 15-voudige majorwinnnaar uit.

   

  Woods won in zijn carrière 82 proftoernooien. Van 2014 tot 2017 was hij ook al eens lang out door verschillende rug- en knieoperaties. In 2019 bekroonde hij die comeback met zijn vijfde titel in de Masters, zijn laatste majortitel tot nu.

  "Een 2e keer de Mount Everest bedwingen, lukt mijn lichaam niet meer"

  Een terugkeer is wel niet voor meteen. Woods: "Ik ben niet eens halverwege het revalidatieproces. Na mijn rugproblemen moest ik voor mijn gevoel de Mount Everest beklimmen om weer op topniveau te komen. Dat moest ik doen en heb ik gedaan."

  "Ik denk niet dat het me met mijn huidige gestel nog een keer lukt om de Mount Everest te bedwingen. Ik zal moeten kiezen. Dat is een ongelukkige realiteit, maar het is mijn realiteit. Ik heb er vrede mee en aanvaard het."

  "Ik heb het niet nodig om tegen de beste spelers van de wereld te spelen om een goed leven te hebben."

   

  Woods maakt deze week zijn eerste publieke opwachting sinds zijn crash op de Hero World Challenge op de Bahama's, een toernooi dat fondsen werft voor Woods' stichting.

  Bekijk het interview van Tiger Woods met Gold Digest: