Deceuninck verdwijnt niet uit het peloton en gaat in zee met Alpecin-Fenix

  Kopmannen Van der Poel en Merlier poseren voor hun nieuwe geldschieter.

  Alpecin-Fenix heeft een nieuwe cosponsor voor vier jaar vastgelegd en het is geen onbekende geldschieter: Deceuninck verlaat - zoals al langer bekend was - het team van Patrick Lefevere en maakt de switch naar de ploeg van de broers Roodhooft. 

  Is er een stoelendans aan de gang bij de Belgische wielerteams? Na drie vruchtbare jaren scheiden de wegen van Quick Step en Deceuninck aan het einde van dit jaar.

   

  De ploeg van Patrick Lefevere gaat in 2022 als Quick Step-Alpha Vinyl door het leven en zou vanaf 2023 rekenen op de fondsen van Soudal, dat dan weer zijn laatste jaar ingaat als sponsor van Lotto-Soudal.

   

  De Soudal-deal werd de voorbije maanden nergens officieel bevestigd, maar Deceuninck zwaait de wielersport alleszins niet voorgoed uit. Alpecin-Fenix heeft het West-Vlaamse bedrijf namelijk kunnen verleiden voor vier jaar.

   

  Deceuninck, producent van ramen en deuren, zal het profteam ondersteunen, net als de MTB-tak, de veldritploeg en het vrouwenteam. 

   

  "Jongeren en het vrouwenwielrennen steunen, zijn waarden waar we veel belang aan hechten", reageert Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck Group.

   

  "We zijn de voorbije jaren enorm gegroeid, maar we zitten nog niet aan het einde van onze reis", vult Philip Roodhooft aan. 

   

  "Met Deceuninck kunnen we ons huidige niveau bevestigen en kunnen we onze toekomstige ambities blijven ontwikkelen."

  Het betere acteerwerk ontdek je hier: