Tom Pidcock heeft nog geen startcontract in Boom: "Niet duidelijk hoe we het regelen"

  Niet alleen Wout van Aert begint zaterdag aan zijn crossseizoen, ook Tom Pidcock duikt die dag in Boom het veld in. Of dat laat de Brit toch uitschijnen bij het verspreiden van zijn winterprogramma. Bij de organisatie zeggen ze dat er (nog) niets op papier staat en zitten ze bovendien met meer en andere kopzorgen.

  Koen Monu, de organisator van de Superprestige in Boom van aanstaande zaterdag, pronkt met Wout van Aert op zijn startlijst. Ook Tom Pidcock heeft zichzelf aangekondigd en daar schrok Monu toch even van op.

   

  "Het is allemaal heel vreemd, die aankondigingen van renners", aldus Monu. "Ik vernam onlangs via de televisie dat Tom zal hervatten in Boom, maar vooralsnog heb ik nog altijd geen startcontract of een voorstel van hem ontvangen."

   

  "Ik heb nog niets gehoord van zijn manager. Het budget is berekend, onder meer op de komst van Wout van Aert, maar niet ook nog eens op de start van Tom. Hoe we dat dus allemaal gaan regelen, is nog niet duidelijk. Maar laat ons eerst kijken of we de wedstrijd georganiseerd krijgen."

   

  Trainer Kurt Bogaerts gaat ervan uit dat zijn poulain start. "Ik hoorde inderdaad vandaag dat er nog geen contract is met Tom. Nu goed, zijn manager zal dat wel regelen."

   

  "Ik ben z'n coach, niet z'n manager. Je kan ook starten zonder startgeld", lachte hij nog. "Crossen kan hij altijd."

  Ik vernam onlangs via de televisie dat Tom zal hervatten in Boom, maar vooralsnog heb ik nog altijd geen startcontract of een voorstel van hem ontvangen.

  Koen Monu (organisator Superprestige Boom)

  Wordt de cross wel georganiseerd? "VIP-tent wordt al geschrapt"

  Met of zonder Tom Pidcock: zoals Koen Monu aanhaalt, staat de cross in Boom op zich ook nog op losse schroeven. 

   

  Gisteren gooide de Wereldbeker-veldrit in Antwerpen de handdoek door de coronamaatregelen en ook in Boom zijn er nog twijfels.

   

  Vandaag volgt overleg met de burgemeester van Boom om 18 u, zo bevestigt Monu. Ook met Flanders Classics werden vandaag al gesprekken gevoerd.

   

  "Ik wil wel organiseren, maar of het allemaal nog financieel haalbaar is, moeten we wel nog bekijken. Ik heb de rekening al gemaakt en gemakkelijk wordt het niet", legt Monu uit. 

   

  "Vergeet niet dat ik al drie crossen heb georganiseerd zonder publiek vorig seizoen. Hoe dan ook schrap ik al zeker de VIP-tent, het is gewoon niet haalbaar om een VIP-event te regelen met de nieuwe corona-maatregelen."