Vincent Kompany: "Ik sta liever voor iets dan voor niets"

  Een opgestoken duim bij Vincent Kompany na de 1-3-zege tegen Charleroi.

  Anderlecht boekte gisterenavond een broodnodige zege tegen Charleroi. Met dank aan onder meer Lior Refaelov. "Ik had het gevoel dat Lior met zijn kwaliteiten gisterenavond iets kon, daarom had ik hem opgesteld", reageerde Anderlecht-coach Vincent Kompany.

  Na een magere reeks slaakte Anderlecht gisteren een zucht van opluchting toen Sergio Gomez 5 minuten voor tijd de 1-3-eindstand vastlegde.

  Tegen Charleroi verraste Vincent Kompany door Lior Refaelov voor het eerst sinds lang weer in de basis te droppen. Een tactisch goede keuze, want de Israeliër opende net voor de rust de score.

   

  "Ik geloof in de kern en ik geloof ook in de kwaliteiten van Lior Refaelov", zei Anderlecht-coach Kompany na de zege.

   

  "Ik heb Lior opgesteld tegen Charleroi omdat ik het gevoel had dat hij gisterenavond iets kon doen. Datzelfde gevoel heb ik als ik Yari Verschaeren of Francis Amuzu opstel."

   

  "Ik wil 25 à 30 spelers vertrouwen, ik geloof in de kern. Ik ben een trainer van het collectief en dat zal ik heel mijn carrière blijven", onderstreepte Kompany. "Het is beter om voor iets te staan dan voor niets te staan."

  Ik ben een trainer van het collectief en dat zal ik heel mijn carrière blijven

  Anderlecht-coach Vincent Kompany

  Hoe voelde Kompany zich na de 1-3-zege? "Tevreden, omdat je een voetbalwedstrijd wint. In de kleedkamer hebben we de overwinning gevierd met de staf en de spelers."

   

  "Anderen zullen vandaag iets schrijven over de match, nog anderen zullen emotioneel zijn. Ik werk vandaag en zit al met mijn hoofd bij Seraing."

  "Fans staan meer dan vroeger achter ons"

  Kompany zei ook nog iets over de fluitconcerten van de voorbije weken. "Het Anderlechtse publiek is altijd veeleisend."

   

  "De fans steunen de ploeg altijd voor 200 procent. Meer dan vroeger zelfs. Maar op bepaalde momenten kan je als fan niets anders doen. Het is een manier om zich te uiten."

  Lees ook: