Anderlecht knoopt weer aan met de zege op lastige trip naar Charleroi

  1. 45' - Doelpunt - Lior Refaelov (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt strafschop - Sergio Gómez (1 - 3)
  2. 80' - Verv. Francis Amuzu door Majeed Ashimeru
  3. 80' - Verv. Joshua Zirkzee door Taylor Harwood Bellis
  4. 77' - Doelpunt - Marco Ilaimaharitra (1 - 2)
  5. 74' - Verv. Loïc Bessile door Anthony Descotte
  6. 74' - Verv. Joris Kayembe door Karim Zedadka
  7. 71' - Verv. Lior Refaelov door Yari Verschaeren
  8. 68' - Doelpunt vrije trap - Sergio Gómez (0 - 2)
  9. 61' - Verv. Adem Zorgane door Anass Zaroury
  10. 58' - Geel - Francis Amuzu
  11. 51' - Geel - Ali Gholizadeh

  Na amper 1 overwinning in de laatste 8 wedstrijden heeft Anderlecht nog eens een deugddoende zege behaald. Paars-wit graaide de volle buit mee op de lastige verplaatsing naar Charleroi. Refaelov, opnieuw in de basis, toonde paars-wit de weg en uitblinker Gomez stelde de driepunter veilig.

  Charleroi - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-2-tussenstand blijft het spannend voor Anderlecht, ook al is Charleroi amper nog gevaarlijk. Een discutabele penalty in de slotfase neemt die spanning weg, Gomez beslist de wedstrijd.

  • Man van de match: Lior Refaelov miste zijn rentree in de basis niet, maar dé uitblinker bij Anderlecht was toch Sergio Gomez. De Spanjaard dwong Koffi in de eerste helft tot een schitterende redding en trof na de rust 2 keer raak.

  • Opvallend: Voor Anderlecht is het de eerste uitzege in de competitie in meer dan 2 maanden. Sinds de 0-1-overwinning bij Standard op 19 september had paars-wit in 3 uitwedstrijden amper 2 punten kunnen sprokkelen.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Anderlecht (1-3)

  Refaelov bedankt voor basisplaats met knappe goal

  Anderlecht stond onder druk na een magere reeks en kon een nieuwe misstap missen als kiespijn. Murillo, Amuzu én Refaelov werden in de ploeg gedropt, maar veel dadendrang straalde paars-wit niet uit. De bezoekers leunden achterover, terwijl Charleroi het spel probeerde te maken.

   

  Maar ook de thuisploeg bakte er weinig van. Veel balbezit, maar amper dreiging. Bij Anderlecht leek het dan weer vooral de opdracht om niet te verliezen. Op de
  tribunes geen gebrek aan sfeer, op het veld knetterde het allerminst. 

   

  Pas op het halfuur was er eindelijk wat opwinding toen Zirkzee Kouamé alleen op doel afstuurde, maar de Fiorentina-huurling nam de bal niet goed mee en verprutste zo een grote kans. Ook aan de overkant smoorde een slechte balaanname van de doorgebroken Nicholson een wenkende mogelijkheid in de kiem.

   

  Met de rust in zicht nam de paars-witte dreiging plots toe. Gomez pakte uit met een verrassende vrije trap, maar ook de redding van Koffi ademde klasse uit. Refaelov trof dan weer de kruising met een verre knal, maar vlak voor de rust lukte het tóch voor de Gouden Schoen. Met een gekruist schot gaf hij Koffi het nakijken: 0-1.

  Onhandige pass van Koffi, maar hij zet het op tijd recht

  Gomez stelt de zege veilig voor Anderlecht

  De paars-witte heropleving was van korte duur. In de tweede helft hervielen beide ploegen in troosteloos spel. Voor Anderlecht hoefde het niet echt, Charleroi was dan weer niet in staat om doelgevaar te creëren.

   

  De marge bleef zo wel bijzonder krap voor Anderlecht. Pas 20 minuten voor het einde kregen de bezoekers wat meer ademruimte. De Charleroi-defensie verkeek zich op een vrije trap van Gomez, Koffi werd van de wijs gebracht door de vrij inlopende Magallan en de bal verdween in doel: 0-2.

   

  Charleroi schoot plots wakker. Van Crombrugge moest tot twee keer toe de aansluitingstreffer voorkomen. Zowel Zaroury als Nicholson botsten van dichtbij op de prima reflexen van de Anderlecht-doelman. Ilaimaharitra probeerde het van een pak verder en op zijn snoeiharde knal was Van Crombrugge wél geklopt.

   

  Een spannend slotkwartier kondigde zich aan, maar zover kwam het niet. Kouamé kwam op aangeven van Gomez zelfs dicht bij de 1-3, Koffi stak er een stokje voor. In de slotfase versierde Verschaeren nog een lichte penalty en uitblinker Gomez liet de kans niet liggen. Anderlecht wint zo na een 2 op 9 nog eens en nadert tot op één punt van Charleroi.

  Schitterende reflex van Koffi op kopbal van Kouamé

  Kompany: "Een gouden driepunter"

  • Edward Still (trainer Charleroi): "We zijn gefrustreerd, want we hebben het weggegeven. Bij de eerste goal leden we onnodig balverlies, de tweede goal was ook al een cadeau en ook die penaltyovertreding had niet gehoeven. Anderzijds hebben we zelf vanavond ook te weinig gecreëerd. Anderlecht heeft goed verdedigd, ze hebben ervoor gekozen om defensief vrij passief te spelen. Het is dan aan ons om de kwaliteit te brengen om hen in de problemen te brengen en dat is niet gelukt. Het is een grote ontgoocheling, want we waren klaar voor deze wedstrijd."

   

  • Vincent Kompany (trainer Anderlecht): "Het was een moeilijke wedstrijd, maar we zijn gedisciplineerd gebleven. Het was man tegen man, dus we moesten rustig blijven en via Hendrik (Van Crombrugge, red.) de oplossingen zoeken. Dat hebben we gedaan. Ook verdedigend was het geen gemakkelijke wedstrijd, maar we waren telkens gevaarlijk op de counter. Het is positief dat we de hele wedstrijd gevaarlijk bleven. In deze omstandigheden, uit op Charleroi, is dit een gouden driepunter. Er was even ontlading in de kleedkamer, maar we zijn nu weer volop gefocust op de bekermatch tegen Seraing. Het is altijd makkelijker om progressie te maken als je punten pakt, dus dit is goed voor ons."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Anderlecht wendt de crisis af met een belangrijke driepunter bij Charleroi. Het wint met 1-3, dankzij treffers van Refaelov en Gomez (2x).  .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Afgekeurde goal. Charleroi maakt diep in de extra tijd nog de aansluitingstreffer. Andreou kopt de bal aan de tweede paal binnen, maar heeft daar wel een stevige duwfout op Gomez voor nodig. Lambrechts gaat de beelden bekijken en keurt de goal af. . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Anderlecht moet nog 5 minuten standhouden. Charleroi geeft niet meer de indruk dat het nog een vuist kan maken. .
  5. tweede helft, minuut 87.
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Sergio Gómez van Anderlecht. 1, 3.
  7. tweede helft, minuut 86.
  8. tweede helft, minuut 86. Gomez laat de kans niet liggen. Gomez geeft Anderlecht wat meer ademruimte vanaf de penaltystip. Hij stuurt Koffi de verkeerde kant uit. Is de buit binnen voor paars-wit? .
  9. Var. Scheidsrechter Lambrechts neemt uitgebreid zijn tijd om te beelden te bekijken, maar blijft bij zijn beslissing. Strafschop voor de bezoekers. . tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 84.
  11. tweede helft, minuut 84. Penalty! De bal gaat op de stip voor Anderlecht. Verschaeren lijkt wel erg makkelijk onderuit te gaan in een duel met Zedadka. De VAR neemt de fase onder de loep. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Francis Amuzu eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Anderlecht, Taylor Harwood Bellis erin, Joshua Zirkzee eruit
  14. Wat een redding van Koffi! Gomez slingert de bal perfect voor doel, op het hoofd van Kouamé. Die kan vrij koppen, maar Koffi houdt hem met een schitterende reflex van de 1-3. . tweede helft, minuut 80.
  15. tweede helft, minuut 77. Ilaimaharitra zorgt weer voor spanning. Charleroi doet weer helemaal mee! Ilaimaharitra neemt Van Crombrugge te grazen met een verschroeiend afstandsschot. Komt Anderlecht nog in de problemen? .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Marco Ilaimaharitra van Charleroi. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Anthony Descotte erin, Loïc Bessile eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Karim Zedadka erin, Joris Kayembe eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Ook Nicholson niet voorbij Van Crombrugge. Nog maar eens een prima ingreep van Van Crombrugge. Dit keer staat hij pal op een kopbal van Nicholson. Anderlecht speelt met vuur. .
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Lior Refaelov eruit