WK U21 hockey in Zuid-Afrika uitgesteld door uitbraak coronavariant

  De Young Red Panthers waren samen met de damesploeg op stage in Turkije.

  De Young Red Panthers zullen morgen niet op het vliegtuig stappen richting Zuid-Afrika. Door de uitbraak van de nieuwe coronavariant in het land, wordt het WK hockey U21 uitgesteld. Dat liet de internationale hockeybond (FIH) vandaag weten.

  "De veiligheid van alle personen die betrokken zijn met het WK is onze absolute prioriteit", laat de FIH weten. "Daarenboven hebben enkele deelnemende landen een reisverbod opgelegd naar Zuid-Afrika."

   

  "Bijgevolg kan het WK niet plaatsvinden zoals eerst voorzien. Dat is erg teleurstellend, want een WK U21 is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge hockeyers. Daarenboven was het de eerste editie op het Afrikaanse continent", verklaart Thierry Weil, CEO van de hockeybond. 

   

  Het WK wordt uitgesteld, een nieuwe datum is nog niet bekend. Al belooft Weil dat die snel mogelijk volgt. 

   

  De Young Red Panthers werkten in Turkije hun voorbereiding op het WK af. De jonge hockeyploeg wou dit jaar beter doen dan de 6e plaats van 5 jaar geleden in Argentinië. Wanneer de U21  aan die opdracht mogen beginnen, wordt nog even afwachten.

  De Young Red Panthers op stage in Turkije:

  Ook gevolgen voor golf in Zuid-Afrika

  Door de nieuwe COVID-19-variant in Zuid-Afrika hebben de Sunshine Tour en de DP World Tour (ex-Europese Tour) een aantal wijzigingen aangekondigd voor de volgende twee golftoernooien die in Zuid-Afrika worden gespeeld.


  De South African Open - van 2 tot en met 5 december - zal plaatsvinden, maar de winnar van het toernooi krijgt  $ 500.000 in plaats van $ 1,5 miljoen. Het Alfred Dunhill Championship - dat van 9-12 december zou worden gespeeld - is afgelast vanwege de reisbeperkingen voor spelers.


  Het Joburg Open wordt momenteel afgewerkt. Het toernooi telt nog 131 deelnemers nadat vooral Engelse spelers besloten voor aanvang van de tweede ronde op te geven. Eén Belg komt wel nog in actie: Kristof Ulenaers staat op de 42e positie met nog 9 holes te spelen.