Hertha weigert loon niet-gevaccineerde spelers in quarantaine te betalen

  Spelers die zich niet willen laten vaccineren en in quarantaine belanden, moeten niet op een loon rekenen bij Hertha Berlijn. Dat heeft sportdirecteur Fredi Bobic laten weten. De ploeg van Rode Duivel Dedryck Boyata is het beu om geplaagd te worden door het coronavirus.

  "Al op 2 november hebben wij beslist dat niet-gevaccineerde spelers hun salaris niet krijgen gedurende de periode dat ze in quarantaine zitten", aldus Bobic in de Duitse kranten Bild en B.Z. . 

   

  De club van Dedryck Boyata werd al verschillende keren geplaagd door het coronavirus en is dat grondig beu. Begin oktober liet Hertha Berlijn weten dat spelers die niet gevaccineerd zijn de kosten voor de verplichte PCR-testen zelf moeten dragen. Zo goed als alle spelers zouden nu wel gevaccineerd zijn. 

   

  Volgens verschillende media geldt hetzelfde beleid bij Bayern München, in de rand van de discussie rond de niet-gevaccineerde Joshua Kimmich. Die werd vrijdag voor de tweede keer in quarantaine geplaatst wegens blootstelling aan het coronavirus. 

   

  Nog eens vier niet-gevaccineerde spelers van Bayern gingen zondag in quarantaine: Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting en Michael Cuisance.