WB bobslee: An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts finishen net buiten top 20 in opener

  An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts in actie in de wereldbekeropener in Innsbruck (Oostenrijk).

  An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn met een 21e plaats aan de wereldbeker tweevrouwsbob begonnen. In de openingsmanche in Innsbruck, in Oostenrijk, klokten ze de 21e tijd (op 24) met 53"85. Enkel de top 20 mocht de 2e run afwerken.

  Het Duitse duo Laura Nolte/Leonie Fiebig was het snelst in beide runs en zegevierde met een totaaltijd van 1'46"22. Met Kim Kalicki en Anabel Galander (1'46"39) volgde een ander Duits paar als tweede.

  Christine De Bruin en Kristen Bujnowski uit Canada maakte op 29 honderdsten het podium vol.

  De tweede manche van het seizoen (van acht) volgt volgende zondag, opnieuw in Innsbruck.

  Bekijk de eerste run, de Belgische bob gaat als 10e van start: