Cyriel Dessers is hot in Rotterdam: "Maar ik neem het met een korreltje zout"

  Supersub Cyriel Dessers heeft zijn draai gevonden bij Feyenoord.

  Rotterdam stond afgelopen weekend in brand, maar Cyriel Dessers had daar voor een keertje niets mee te maken. De voorbije weken zette de huurling van Racing Genk De Kuip wél geregeld in vuur en vlam. Dessers scoort als supersub aan de lopende band. "Genk zal altijd mijn club blijven. Als ze me nodig hebben, kunnen ze op mij rekenen", vertelt hij in Sportweekend.

  Cyriel Dessers voelt zich kiplekker in Rotterdam, waar hij een reputatie als supersub heeft opgebouwd.

   

  "50.000 supporters die je aanmoedigen en applaudisseren: dat heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt hij in Sportweekend over zijn reeks doelpunten voor Feyenoord van de jongste weken.

   

  "Ik denk niet dat veel mensen dachten dat ik de beslissende goals zou maken voor Feyenoord toen ik als 16-jarige bij Tongeren in de 4e klasse speelde."

   

  Sportweekend trok met Dessers naar De Kuip, waar hij door enkele jonkies gevraagd werd waarom hij zo vaak in de 92e minuut scoort.

   

  "Daar heb ik zelf ook geen antwoord op", reageerde hij op hun stelling. "Ik moet me dan haasten om een goal te maken, hé."

   

  Misschien is Dessers gegroeid dankzij de tips van spitsentrainer Robin van Persie. "Ik ben opgegroeid met Van Persie in het shirt van Arsenal, Manchester United, Feyenoord en Oranje."

   

  "Het is heel speciaal om met hem te werken. Ik probeer zijn tips te absorberen. Ik mag er niets van laten schieten."

   

  (lees voort onder de quote en foto)

  Ik denk niet dat veel mensen dachten dat ik de beslissende goals zou maken voor Feyenoord toen ik als 16-jarige bij Tongeren in de 4e klasse speelde.

  Cyriel Dessers

  "Er staat me één ding te doen"

  Het is een opvallende vaststelling: Dessers blinkt uit als invalspits. "Ik pin me niet vast op een basisplaats", vertelt hij over zijn status.

   

  "Ik ga ervoor en dan staat er me maar één ding te doen: me laten zien op training, tijdens invalbeurten en snel belangrijk zijn. Dat doe ik momenteel goed."

   

  Dessers huppelde tijdens de interlandbreak van het ene interview naar de andere acte de présence. "Nu ben ik hot, maar ik neem het met een korreltje zout."

   

  "Toen ik hier aankwam, waren er vraagtekens. En ik heb het gevoel dat ik ook in België nooit de vraagtekens volledig van me heb kunnen afschudden. Ik blijf er rustig bij."

  Toen ik hier aankwam, waren er vraagtekens. En ik heb het gevoel dat ik ook in België nooit de vraagtekens volledig van me heb kunnen afschudden.

  Cyriel Dessers

  Maar wat met de toekomst? Dessers wordt door Feyenoord gehuurd van Genk. "Ik ben altijd supporter geweest van Genk en dat zal altijd mijn club blijven."

   

  "Als ze me nodig hebben, dan kan Genk op mij rekenen. Maar ik voel me ook heel goed bij Feyenoord."

   

  "Alle opties zijn open. Ik weet het momenteel zelf ook helemaal niet."

  Vanavond speelt Dessers met Feyenoord bij Slavia Praag:

  Bekijk de reportage: