Dessers bloeit als supersub open bij Feyenoord: "Soms is gras effectief groener aan de overkant"

  Het was de week van Cyriel Dessers, die voor Feyenoord 3 keer na elkaar matchwinnaar werd als invaller. Peter Vandenbempt werpt hem in De Tribune een bloemetje toe. "Ik gun het hem ongelooflijk van harte."

  Vorig jaar kwijnde Cyriel Dessers wat weg bij Racing Genk, maar bij Feyenoord leeft hij weer helemaal op. "Soms is het gras effectief groener aan de overkant", zegt Peter Vandenbempt in De Tribune.

   

  "Hij was met veel adelbrieven vanuit Nederland naar Genk gekomen, was een dure transfer. Maar bij Genk botste hij op een onwaarschijnlijke Onuachu, waar weinig tegenin te brengen was."

   

  "Bij Genk waren hem ook zelden invalbeurten gegund, dus heeft hij er goed aan gedaan om naar Feyenoord te trekken. Hij is het daar helemaal aan het maken, zij het als supersub."

   

  "Opmerkelijk is dat hij al 4 keer gescoord heeft in de 92e minuut. Ze zouden daar shirts moeten laten drukken met CD92 op."

   

  "Ik ben zelf een paar keer in De Kuip naar een voetbalmatch geweest en de sfeer is daar fenomenaal. Daar een winning goal maken in de 92e minuut, dat zou ik ook op mijn bucketlist willen zetten."

  Bij Feyenoord zouden ze shirts moeten laten drukken met CD92 op.

  Peter Vandenbempt

  De nieuwe Dries Mertens?

  Dessers mocht bij Feyenoord nog maar 1 keer in de basis beginnen. Kan hij dat statuut van supersub nog wel van hem afschudden? "Dries Mertens kreeg dat etiket ook lange tijd opgekleefd bij de nationale ploeg. Hij kon goed invallen, terwijl anderen daar meer last mee hadden."

   

  "Mertens zei dan altijd dat hij ook goed aan een match kan beginnen, iets waar hij uiteindelijk ook naar geëvolueerd is. Afwachten hoe dat bij Dessers zal lopen. Ik gun het hem in ieder geval ongelooflijk van harte, na alles wat hij vorig jaar heeft meegemaakt."

  In Extra Time had Filip Joos het ook over Cyriel Dessers

  Lees ook: