Genk boekte ondanks corona slechts klein verlies: "Stabiel en schuldenvrij"

  Genk is financieel een van de beste leerlingen in de Belgische klas.

  Racing Genk heeft op zijn Algemene Vergadering de jaarrekening van het seizoen 2020-2021 besproken. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen die met corona gepaard gingen, kon de club makkelijk het hoofd financieel boven water houden. "Met de beschikbare middelen willen we op middellange termijn een nieuw stadion of ons stadion vernieuwen."

  Racing Genk haalde vorig seizoen 46,8 miljoen euro op, een kleine daling in vergelijking met het seizoen ervoor. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het ontbreken van Europees voetbal, mindere inkomsten uit transfers en minder inkomsten van tickets (omdat er minder publiek toegelaten was vanwege corona).

   

  Anderzijds werden ook de uitgaven verminderd, tot 59,7 miljoen euro. Zo werd er 10 miljoen euro bespaard op de personeelskosten.

   

  Alles samen gaf dat een verlies van 2,5 miljoen euro. "Maar Genk blijft stabiel en schuldenvrij", voegt de club eraan toe. "Ons eigen vermogen bedraagt 72 miljoen euro en daarmee zijn we de beste van de klas."

   

  "De beschikbare middelen zullen gereserveerd worden voor de verdere sportieve uitbouw van de club en onder meer aangewend worden voor de bouw van ons gloednieuwe trainingscomplex."

   

  "Genk bereidt zich ook verder voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen."

  Genk bereidt zich voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen.