Lewis Hamilton gediskwalificeerd, 50.000 euro boete voor Max Verstappen

  Lewis Hamilton oogt niet echt happy.

  De wedstrijdjury heeft Lewis Hamilton helemaal achteraan gezet in de Formule 1-race van vanavond in Brazilië. De achtervleugel van zijn Mercedes is in strijd met het reglement. Grote concurrent en WK-leider Max Verstappen moet dan weer een boete van 50.000 euro ophoesten omdat hij de auto te grondig had geïnspecteerd.

  Lewis Hamilton was gisteren de numero uno tijdens de kwalificaties op het circuit van Interlagos, maar dat deed hij met een verboden aanpassing aan zijn Mercedes. De achtervleugel van zijn auto kon te ruim opengeklapt worden.

   

  Nu komt de jury met een stevige straf: Hamilton start vanavond niet op kop van het peloton, wel achteraan op de laatste plaats. Max Verstappen, gisteravond 2e in de kwalificaties, neemt de poleposition over met zijn Red Bull.

   

  De Nederlander krijgt wel een boete van 50.000 euro in de bus omdat hij de Mercedes van Hamilton te grondig geïnspecteerd had. Verstappen beroerde de vleugel even, wat verboden is. Kijken mag, aanraken niet.

   

  Met de boete van 50.000 euro wil de jury een voorbeeld stellen. "Rijders hebben al vaker andere auto's beroerd, maar het blijft een inbreuk op het reglement", klinkt het.

   

  Volgende overtreders kunnen anders (lees: zwaarder) gestraft worden.

  Max Verstappen komt er vanaf met een boete.

  IN BEELD: Spion Max Verstappen

  De Red Bull-Honda van Max Verstappen en de Mercedes-AMG van Lewis Hamilton.

  Mercedes gaat niet in beroep

  Mercedes legt zich neer bij de straf. Het team laat weten niet in beroep te gaan.

   

  "Wij willen het wereldkampioenschap winnen op het circuit", klinkt het bij de Duitse renstal.

  Sprintrace om 20.30 uur

  Vanavond staat in Sao Paulo de sprintwedstrijd op het programma, een race over slechts 100 kilometer. De winnaar krijgt 3 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt. De uitslag van de race telt ook als startorde voor morgen.

   

  In de tussenstand van het WK leidt Max Verstappen met een bonus van 19 punten op Lewis Hamilton.

   

  Die laatste moet sowieso 5 plaatsen inleveren voor de Grote Prijs van morgen. Een straf omdat Mercedes een nieuwe motor heeft geplaatst in de auto van Hamilton.

   

  En zo kan het wel eens een zuur weekend worden voor de titelverdediger, nota bene in de geboortstad van zijn grote held: de betreurde Ayrton Senna.