Hamilton houdt Verstappen achter zich in kwalificaties sprintrace

  Lewis Hamilton vliegt over het circuit van Interlagos.

  Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de snelste tijd geklokt in de kwalificaties voor de sprintrace van de GP van Brazilië. De zevenvoudige wereldkampioen bleef zijn grote concurrent Max Verstappen (Red Bull) net voor.

  Voor Hamilton is de toptijd een opsteker nadat hij eerder op de dag een onderdeel van zijn Mercedes had gewisseld. Daardoor verliest hij zondag vijf plaatsen op de startgrid van de GP van Brazilië.

   

  In de kwalificaties voor de sprintrace was er aan Hamilton niet veel te doen. Hij was bijna een halve seconde sneller dan de Red Bull van Max Verstappen. Valtteri Bottas werd derde.

   

  De sprintrace van morgen wordt gereden over een afstand van 100 kilometer. De winnaar krijgt drie WK-punten, de tweede krijgt er twee en de derde nog één. De uitslag van de sprintrace bepaalt ook de startvolgorde voor de GP.

   

  Na de kwalificaties werd de auto van Hamilton nog onderzocht door de stewards. Zijn achtervleugel zou niet helemaal volgens de regels hebben gewerkt tijdens de kwalificaties en dus dreigt een tweede straf dit weekend.

  Verstappen had verwacht dat Hamilton sneller zou zijn: