Commotie om (illegale?) vernieuwing Mercedes: wordt Hamilton gediskwalificeerd?

  In de laatste rechte lijn van het WK Formule 1 is er nog wat extra peper en zout over het duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gestrooid. Een nieuwe achtervleugel kost Hamilton, die de snelste tijd had in de kwalificaties, mogelijk een diskwalificatie. Ook Verstappen moet een straf vrezen, aangezien hij een persoonlijk onderzoek naar de vleugel uitvoerde.

  Alsof de tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog niet spannend genoeg was, is er in de aanloop naar de GP van Brazilië nog wat extra controverse bijgekomen.

   

  Titelverdediger Hamilton reed de snelste tijd in de kwalificaties, maar door een nieuwe motor wordt hij sowieso 5 plaatsen achteruit gezet. Alleen zal het daar misschien niet bij blijven.

   

  De auto van Hamilton geraakte immers niet door de technische keuring vanwege een nieuwe achtervleugel. De DRS, het mechanisme dat toelaat om extra snelheid te winnen in de slipstream, zou groter dan toegelaten zijn gemaakt.

   

  Verstappen ging na de kwalificaties die achtervleugel zelf inspecteren in de paddock. Hiermee overtrad de Nederlander ook een reglement. De stewards beraden zich nog welke straf dit verdient.

   

  Wat die straf ook wordt, toch zou hij bij voorbaat de winnaar van het weekend kunnen worden als Hamilton effectief gediskwalificeerd wordt na de kwalificaties en zo helemaal achteraan moet starten. Zaterdag is er de sprintrace op Interlagos, zondag in de vooravond staat de effectieve wedstrijd op het programma.

  Verstappen checkt (even) de achtervleugel van Hamilton