Tegenslag voor Hamilton in titelstrijd: motorwissel kost hem 5 plaatsen op startgrid

  Lewis Hamilton in Brazilië.

  De GP van Brazilië kon voor Lewis Hamilton niet slechter beginnen. De regerende wereldkampioen wisselde nog voor de eerste vrije oefensessie een onderdeel van de motor in zijn Mercedes en moet daarom zondag vijf plaatsen achteruit op de startgrid. 

  Voor de zevenvoudige wereldkampioen is het al de tweede gridstraf in de laatste vier races. In Turkije moest hij tien plaatsen achteruit, nu slechts vijf na een derde wissel van een "belangrijk onderdeel" van zijn motor.

   

  De straf geldt niet voor de sprintrace van morgen. Als Hamilton die wint, dan vertrekt hij zondag als zesde voor de "echte" GP op Interlagos.

   

  De straf voor Hamilton is uiteraard goed nieuws voor Max Verstappen. De Nederlandse Red Bull-rijder heeft in de WK-titelstrijd 19 punten voorsprong op zijn grote concurrent, met nog 4 GP's op de teller.