Zo onderhoudt een profwielrenner zijn conditie: met een marathon

  Adam Yates in de straten van Barcelona.

  De Britse profrenner Adam Yates (29) heeft vorig weekend zijn koersoutfit geruild voor een loopuitrusting. In de marathon van Barcelona dook hij net onder de 3 uur.

  Het wielerseizoen zit er al even op en dus krijgen de renners tijd om zich te ontspannen. Ineos-renner Adam Yates stond zondag aan de start van de marathon van Barcelona. De 29-jarige Engelsman legde de mythische afstand af in 2 uur, 58 minuten en 44 seconden.

   

  "Enkele weken aan het strand waren misschien niet de ideale voorbereiding, maar ik ben best blij met mijn chrono", reageerde Yates op zijn Instagram. "Al blijf ik beter gewoon koersen."

   

  Voor Yates was het een blij weerzien met Barcelona. Begin dit seizoen stond hij er op het hoogste schavot in de Ronde van Catalonië. Ploegmaats Richie Porte en Geraint Thomas flankeerden hem op het podium.

  Loopvirus in het peloton

  Adam Yates is niet de enige wielrenner die af en toe zijn loopschoenen aanbindt. De Canadees Michael Woods begon zijn topsportcarrière zelfs in de atletiek.

   

  Ook Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert joggen graag. Die laatste liep vorige maand de 10 mijl of 16 kilometer in Antwerpen. Zijn gemiddelde snelheid? 4'24" per kilometer.

   

  Het horloge van Adam Yates gaf zondag 4'11" per kilometer aan... na meer dan 42 kilometer.

  Lees ook: