Mieke Gorissen loopt haar eerste wedstrijd sinds Tokio: "Ik heb mensen blij gemaakt"

  Mieke Gorissen, de 38-jarige lerares fysica en wiskunde, maakte naam en faam op de Spelen in Tokio.

  Mieke Gorissen veroverde deze zomer enorm veel harten met haar sterke prestatie in de olympische marathon. Hoe zou het intussen zijn met de lerares fysica en wiskunde? Sporza sprak met haar op de CrossCup in Mol, haar eerste individuele wedstrijd sinds Tokio. 

  "Veldlopen is niet mijn natuurlijke biotoop, maar de sfeer is met niets te vergelijken"

  Nochtans is veldlopen niet meteen de favoriete discipline van Mieke Gorissen. De 38-jarige atlete stond 3 jaar geleden pas voor het eerst aan de start van een veldloop. 

   

  Gorissen: "Ik ging ervan uit dat ik na de wedstrijd nog enkele kilometers extra ging moeten lopen, omdat het te weinig zou zijn. Maar dat was fout ingeschat. Het is zo zwaar en niet te vergelijken met een wedstrijd op straat. Ik heb "mijn peren" gezien."

   

  "Veldlopen is niet mijn natuurlijke biotoop, met al dat modder en al dat zand. Maar de sfeer die erbij hoort is met niets te vergelijken."

  "Als ik in Diepenbeek rondloop, roepen de mensen mij nog altijd na. Ik heb het gevoel dat ik de mensen blij heb gemaakt. Maar ik krijg in ruil dat mensen mij nu blij maken.

   

  Mieke Gorissen werd met de klap populair in ons land na de olympische marathon. In de eerste plaats door haar prestatie (ze werd 28e, red), maar vooral door haar  emotionele en enthousiaste interview na de loodzware wedstrijd in Tokio. 

   

  "Als ik in Diepenbeek rondloop, roepen de mensen mij nog altijd na. Dat is gewoon plezant.  Ik heb het gevoel dat ik de mensen blij heb gemaakt. Maar ik krijg in ruil dat mensen mij nu blij maken. Dat is prachtig."

   

  "Na dat olympische avontuur wilde ik snel weer met de voetjes op de grond. Voor mij is lopen mijn hobby en uitlaatklep. Het moet iets blijven waarin ik mijn innerlijke chaos en nerveuze energie kwijt kan. Ik ben het liefst van al gewoon nog mezelf: Mieke die lesgeeft, met handwerk bezig is en graag eens gaat lopen."

   

  "Ik vind mezelf geen vedette. Het maakt me al ongemakkelijk als ze mij op de affiche van de CrossCup in Mol aankondigen."