Zinho Vanheusden krijgt nieuwe coach bij Genoa

  Ballardini was bezig aan zijn 4e passage bij Genoa.

  In de Serie A heeft Genoa vandaag zijn coach Davide Ballardini de laan uitgestuurd. De club van onze landgenoot Zinho Vanheusden kon dit seizoen nog maar één keer winnen en bevindt zich momenteel maar net boven de gevarenzone.

  Met 9 punten uit 12 wedstrijden heeft Genoa zijn seizoensstart compleet gemist. De oudste club van Italië parkeert daardoor momenteel op een 17e plek in de stand. Een ondermaatse prestatie waar trainer Ballardini nu dus de tol voor betaalt.

  Dat de Italiaanse coach zijn koffers moet pakken, komt niet geheel onverwacht. Eind september werd de club namelijk overgenomen door een Amerikaans investeringsfonds dat al meteen vraagtekens zette bij de capaciteiten van Ballardini.

   

  Mogelijke opvolgers van de Italiaan luisteren naar de naam Andrej Sjevtsjenko en Andrea Pirlo. Zinho Vanheusden, momenteel herstellend van een spierblessure, krijgt dus mogelijks een grote naam als nieuwe trainer.