Juventus neemt afscheid van trainer Andrea Pirlo

  Juventus neemt na amper één seizoen afscheid van clubicoon Pirlo.

  Het droomhuwelijk eindigt in een breuk. Juventus neemt na amper één seizoen afscheid van trainer Andrea Pirlo (42). Het clubicoon greep met de Italiaanse club voor het eerst in 9 jaar naast de landstitel. Oude bekende Massimiliano Allegri wordt meer dan waarschijnlijk zijn opvolger.

  De trainerscarrousel draait door in de Serie A. Gisteren nam Inter afscheid van trainer Antonio Conte, vandaag is Andrea Pirlo bij Juventus aan de beurt.

   

  De Italiaanse legende kreeg de motor nooit echt op gang bij de Italiaanse topclub. Juventus sleepte pas op de slotspeeldag een ticket voor de Champions League in de wacht. Op het kampioenenbal ging het dit seizoen al in de achtste finales onderuit tegen Porto.

   

  Bovendien maakte Pirlo zich op de slotspeeldag allerminst populair door sterspeler Cristiano Ronaldo, nochtans fit, op de bank te zetten.

  Zijn opvolger staat al klaar in de wachtkamer. Oude bekende Massimiliano Allegri, van 2014 tot 2019 coach bij de club, wordt volgens alle Italiaanse media de opvolger van Pirlo.

   

  Gisteren nam Juventus overigens ook al afscheid van sportief directeur Fabio Paratici, die 11 jaar aan de slag was in Turijn.