Pochettino maakt zich nog geen zorgen: "Maar soms slaap ik 's nachts niet"

  Mauricio Pochettino verliest zijn glimlach voorlopig niet.

  PSG staat een straat voor in de Ligue 1 en ook in de Champions League is de kwalificatie voor de volgende ronde bijna binnen. Toch draait de motor nog niet op volle toeren in de Franse hoofdstad. Coach Mauricio Pochettino maakt zich geen zorgen. "Ik ben blij met onze evolutie."

  "Solide basis nodig"

  PSG raakte deze week in de Champions League niet verder dan een 2-2-gelijkspel bij RB Leipzig. De gelijkmaker viel pas in de toegevoegde tijd van de tweede helft, maar hakte er toch in bij de Parijzenaren.

   

  Morgen speelt PSG op verplaatsing bij Bordeaux. Trainer Mauricio Pochettino geeft toe dat zijn team nog niet helemaal klaar is voor het echte werk. "We zitten in een proces van collectieve en individuele opbouw", zei de Argentijnse ex-voetballer vandaag op de persconferentie.

   

  "Om een team te laten draaien, is er een solide basis nodig. Van daaruit kunnen we iets duurzaams opbouwen. Natuurlijk wil ik dat we elke wedstrijd met 5-0 winnen met 75% balbezit. Dat zou ideaal zijn. Maar we zitten in een lang proces en ik ben blij met onze evolutie."

   

  "Soms slaap ik 's nachts niet als ik aan al die dingen denk", aldus de Argentijn, die het beste in zijn landgenoot Lionel Messi nog niet kon bovenhalen bij zijn nieuwe club. Ook morgen is de 34-jarige aanvaller er niet bij in Bordeaux.

   

  Messi is wel geselecteerd voor de twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinë volgende week."Hij zal de reis ook maken en we hopen dat hij inzetbaar is. Zodat hij daarna ook voor PSG kan spelen. We kunnen niet verhinderen dat hij naar Argentinië gaat, daar zijn de FIFA-regels duidelijk over."

  We zitten in een proces van collectieve en individuele opbouw.

  Mauricio Pochettino