BEKIJK: 19-jarige sensatie slaat LA Lakers opnieuw met verstomming

  De 19-jarige Josh Giddey maakte indruk.

  26 punten te grabbel gooien tegen het kneusje uit de Western Conference, daar moet je lessen uit trekken. Maar amper een week na hun beschamende nederlaag tegen Oklahoma City zijn de sterren van de LA Lakers opnieuw met de billen bloot gegaan.

  Oklahoma City Thunder kon dit seizoen nog maar twee overwinningen boeken, maar wel twee keer tegen de Lakers. Nu gaven de Lakers in het Staple Center een voorsprong van 19 punten uit handen.

   

  De Lakers moesten het opnieuw zonder LeBron James stellen, die last heeft van zijn buikspieren, maar met Anthony Davis, Russell Westbrook en Carmelo Anthony stonden genoeg sterren op het veld. Toch slikten de Lakers in het slotquarter 35 punten, goed voor een 107-104-nederlaag.

   

  Bij Oklahoma was Shai Gilgeous-Alexander de uitblinker met 28 punten, waarvan 11 in de laatste 7 minuten. Toch was het niet zijn heerlijke driepunter die de show stal, maar wel een assist van de 19-jarige Josh Giddey. Als een volleerd pitcher bediende de Australiër Darius Bazley. 

   

  De Lakers zakken naar de 6e plek in het Westen, net onder de Phoenix Suns die hun derde overwinning op rij boekten tegen de Houston Rockets (123-111). In de Western Conference staat Utah Jazz aan de leiding met 7 zeges en 1 nederlaag.

  De heerlijke assist van Giddey:

  De waanzinnige driepunter van SGA:

  Philadelphia grijpt de macht in het Oosten

  In de Eastern Conference hebben de Philadelphia 76ers de leiding gegrepen met een 109-98-overwinning tegen de Detroit Pistons. Seth Curry (23 punten) en Joel Embiid (19 punten en 9 rebounds) loodsten de Sixers naar de koppositie.

   

  Miami Heat moet vrede nemen met de 2e plaats in het Oosten na een nederlaag tegen de Boston Celtics. De Celtics hebben moeite om lijn te krijgen in hun prestaties, maar leverden tegen Miami een statement af met een 95-78-zege. 

  NBA