Schelstraete als eerste Belg ooit zeker van medaille op WK boksen voor amateurs

  Victor Schelstraete heeft de halve finales bereikt op het WK boksen voor amateurs. In de cruiserweight-klasse won hij met het allerkleinste verschil tegen de Brit Conner Tudsbury. Schelstraete is al minstens zeker van brons, geen enkele Belg deed hem dit voor.

  Victor Schelstraete had tot aan de kwartfinales indruk gemaakt op het WK boksen voor amateurs in Belgrado. In de eerste ronde sloeg hij de Oezbeek Abdoellajev knock-out - een zeldzaamheid in het amateurboksen - en in de tweede ronde boekte hij een vlotte 5-0-zege tegen de Kroaat Plantic.

   

  De jonge Engelsman Conner Tudsbury bleek een ander paar mouwen. Ronde na ronde ging het gelijk op volgens de jury, tot Schelstraete op het einde toch iets meer het laken naar zich toe leek te trekken.

   

  Dat werd ook bevestigd door het eindverdict. Alle juryleden kwamen tot een score van 29-28 en 3 keer van de 5 was dat ook in het voordeel van Schelstraete. Een uiterst nipte overwinning dus.

   

  Schelstraete is nu al verzekerd van minstens brons, maar kan misschien nog op meer hopen. In de halve finales treft hij de 21-jarige Braziliaan Keno Machado. Deze voormalige wereldkampioen bij de jeugd werd op de voorbije Olympische Spelen, waarvoor Schelstraete zich niet kon plaatsen, nog 5e.

  Herbekijk de kamp van Victor Schelstraete