Pep Guardiola: "Match tegen Club Brugge is belangrijker dan derby tegen United"

  Pep Guardiola verwacht dat Philippe Clement morgen een stevige organisatie op de grasmat brengt.

  Ondanks de 1-5-zege van 2 weken geleden is City-coach Pep Guardiola op zijn hoede voor Club Brugge. "Het wordt een heel andere wedstrijd", voorspelt Guardiola.

  Manchester City leeft niet helemaal zorgenvrij toe naar het Champions League-duel met Club Brugge. De Bruyne en co verloren hun laatste 2 duels: tegen West Ham in de League Cup en tegen Crystal Palace in de competitie.

   

  "Die nederlaag tegen Palace smaakte zuur", vertelt Guardiola op de persconferentie in de aanloop naar Club Brugge. "Maar ik heb ook veel goede zaken gezien."

   

  "Dit was misschien wel mijn beste periode sinds ik hier trainer ben, maar het is frustrerend dat de resultaten uitbleven."

   

  "De manier waarop we spelen blijft het belangrijkste. Nederlagen zijn onvermijdelijk. Voetbal is nu eenmaal een spel waarin je verliest of wint."

  De coach van Club Brugge heeft dat duel van 2 weken geleden ook gezien en zal wijzigingen doorvoeren.

  Pep Guardiola (coach Manchester City)

  In Brugge haalde Manchester City 2 weken geleden de sloophamer boven: 1-5. Maar Guardiola gaat er niet vanuit dat Club Brugge morgen ook over zich heen zal laten lopen.

  "Het wordt een heel andere wedstrijd. Hun coach heeft dat duel van 2 weken geleden ook gezien en zal wijzigingen doorvoeren", verwacht Guardiola.

   

  "Voor ons is de match tegen Club Brugge een heel belangrijke wedstrijd, nog belangrijker dan de derby van komend weekend tegen United. We kunnen morgen een grote stap zetten richting de volgende ronde."  

  Lees ook: