Club slaat geen modderfiguur, maar moet meerdere erkennen in City-aanvallers

  1. 17' - Own goal - John Stones (1 - 1)
  2. 15' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Gabriel Jesus (4 - 1)
  2. 87' - Verv. Charles De Ketelaere door Kamal Sowah
  3. 80' - Verv. Phil Foden door Cole Palmer
  4. 80' - Verv. Kyle Walker door Oleksandr Zinchenko
  5. 78' - Verv. Noa Lang door Bas Dost
  6. 78' - Verv. Mats Rits door Noah Mbamba
  7. 78' - Verv. Clinton Mata door Ignace Van der Brempt
  8. 75' - Verv. Bernardo Silva door Kevin De Bruyne
  9. 72' - Verv. Eduard Sobol door Federico Ricca
  10. 72' - Doelpunt - Raheem Sterling (3 - 1)
  11. 68' - Verv. Riyad Mahrez door Raheem Sterling
  12. 68' - Verv. Jack Grealish door Gabriel Jesus
  13. 54' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 1)
  15'Phil Foden1 - 0
  17'John Stones1 - 1
  54'Riyad Mahrez2 - 1
  90+2'Gabriel Jesus4 - 1

  Club Brugge heeft ook de tweede krachtmeting met grootmacht Manchester City met een verlies afgesloten. Club ging rusten met een gelijke stand, maar had doelman Simon Mignolet nodig om de schade te beperken in de tweede helft. Gabriel Jesus legde de eindstand vast in de slotminuut: 4-1.

  Manchester City - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na tien minuten in de tweede helft valt het dubbeltje de verkeerde kant op voor Club. De Ketelaere komt dicht bij de 1-2, maar het is Mahrez die er meteen daarna aan de overkant 2-1 van maakt.

  • Man van de match: Phil Foden liet nog maar eens zijn klasse zien. Hij toonde zijn neus voor goals bij de openingstreffer en was met een heerlijke doorsteekpass ook de architect van de 3-1. Met zijn schijnbaar grenzeloze energie maakte hij het de Club-defensie knap lastig.

  • Opvallend: Naast Foden blonk ook João Cancelo uit bij City. De Portugees leverde maar liefst 3 assists af. Hij is de eerste speler die daarin slaagt in een Champions League-wedstrijd sinds Angel Di Maria in oktober 2019. Die deed toen in PSG-shirt hetzelfde tegen, jawel, Club Brugge.

  Club recht de rug na lastig openingskwartier

  Een nieuw pak rammel na de 1-5-pandoering in eigen huis, dat wou Club Brugge absoluut vermijden. De start bood evenwel weinig hoop, want City - met De Bruyne op de bank - duwde Club meteen achteruit.

   

  De thuisploeg was heer en meester en voerde rond het kwartier de druk nog wat meer op. Cancelo opende de score in Brugge en bijna deed hij dat kunstje over in het Etihad Stadium. Club ontsnapte toen zijn schot op de paal strandde.

   

  Meteen daarna begaf Club toch onder de druk. Mignolet bracht eerst nog redding op een poging van Foden, maar die kreeg meteen een herkansing en tikte een lage voorzet van Cancelo in doel: 1-0 na een kwartier.

   

  De City-trein leek vertrokken, maar ontspoorde al even snel weer. Na een uitstekende Brugse aanval kon Ederson een schot van Vanaken pareren, De Ketelaere bracht de bal opnieuw voor doel en Stones werkte die voorzet ongelukkig voorbij zijn eigen doelman: 1-1.

   

  De gelijkmaker zorgde voor een keerpunt in de eerste helft. Terwijl de dominantie van City afbrokkelde, groeide het vertrouwen bij Club. Rond het halfuur moest Ederson zelfs 2 keer aan de bak, eerst op een kopbal van Hendry en dan op een schot van De Ketelaere.

  Defensieve fouten doen Club de das om

  Dat was vast niet naar de zin van Pep Guardiola en City kwam dan ook bijzonder gretig weer uit de kleedkamer. Een kopie van het wedstrijdbegin dus. Oog in oog met Mignolet kwam Mahrez meteen dicht bij de 2-1, maar Mignolet won het pleit.

   

  Terwijl de aanvalsgolven van City bleven komen, kon Club toch even tegenprikken. Na een prima balaanname op een al even mooie pass van Mata was De Ketelaere plots dicht bij de 1-2, maar hij mikte naast. Meteen daarna sloeg City genadeloos toe. Mahrez werd uit het oog verloren op een voorzet van Cancelo en kopte City zo makkelijk weer op voorsprong.

   

  Twintig minuten voor het einde legde City de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een doorsteekpass van Foden bracht Gündogan de bal laag voor doel en daar kon Sterling 4 minuten na zijn invalbeurt één van zijn makkelijkste goals maken: 3-1.

   

  In een overbodig slotkwartier mocht ook De Bruyne nog even meedoen. De Rode Duivel zag hoe Mignolet in de slotfase met 2 knappe reddingen zowel Palmer als Jesus van de 4-1 hield.

   

  In de extra tijd viel die vierde goal toch nog. Jesus kreeg te veel ruimte en mikte de bal buiten het bereik van Mignolet. Na de 1-5-thuisnederlaag toch opnieuw een stevige pandoering voor Club, dat door het gelijkspel van Leipzig tegen PSG wel nog steeds op koers ligt voor overwintering in de Europa League.

  Clement: "Fier en tevreden als ik de evolutie zie van mijn ploeg"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Na de thuisnederlaag tegen City gaat Club ook in Manchester onderuit. Een eervolle nederlaag, want Club hield lang stand. Een defensieve fout bij de 2-1 van Mahrez leidde de neergang in. Ondanks enkele knappe reddingen van Mignolet liep de schade nog hoog op voor Club, in de slotfase diepte City uit tot 4-1. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Gabriel Jesus van Manchester City. 4, 1.
  4. tweede helft, minuut 92. Jesus zorgt voor 4e City-goal. In de extra tijd pikt ook Jesus nog zijn goaltje mee. De invaller krijgt te veel ruimte en mikt de bal fraai voorbij Mignolet. Zo worden het toch nog zware cijfers voor Club. .
  5. tweede helft, minuut 90. 2 minuten extra. Mechele bewijst nog eens zijn waarde. Met een prima interventie aan de eerste paal voorkomt hij een kans voor de gretige Palmer. De wedstrijd krijgt nog een verlengstuk van 2 minuten. .
  6. tweede helft, minuut 89. Een zesde keer scoren op een rij, bijna was het zover voor Vanaken. Een voorzet dwarrelt tot bij hem, maar zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Charles De Ketelaere eruit
  8. Mignolet redt opnieuw! City morst nu met de kansen. Jesus komt met wat geluk alleen voor Mignolet, maar die onderstreept nog maar eens zijn sterke wedstrijd met alweer een sterke tussenkomst. Al had Jesus dit gewoon moeten afwerken. . tweede helft, minuut 86.
  9. Mignolet voorkomt erger. Het is gelopen koers, maar dat toch kan Mignolet zich nog eens onderscheiden. Hij voorkomt meer averij voor Club met een uitstekende redding op een al even fraaie poging van invaller Palmer. . tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 83.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Cole Palmer erin, Phil Foden eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Oleksandr Zinchenko erin, Kyle Walker eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Noa Lang eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Er wordt nu druk gewisseld, de wedstrijd is gespeeld. Bij Club komen Van der Brempt, Mbamba en Dost in de ploeg. Voor Mata, Lang en Rits is de wedstrijd voorbij. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Noah Mbamba erin, Mats Rits eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Clinton Mata eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Manchester City, Kevin De Bruyne erin, Bernardo Silva eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Daar is De Bruyne. De Bruyne mag dan toch nog het slotkwartier meepikken. De Rode Duivel wordt bij City in de ploeg gebracht voor Silva. .
  19. tweede helft, minuut 74.