Thibau Nys wil terugkeren in Koppenbergcross na zijn sleutelbeenbreuk

  Thibau Nys.

  Thibau Nys is na zijn val in de WB-veldrit in Waterloo niet bij de pakken blijven zitten. De Europese kampioen aan de weg werkt hard aan zijn terugkeer in competitie en hoopt er op maandag 1 november al bij te zijn op de Koppenberg. Hij zal deze week na een intensieve training samen met zijn team beslissen of dat realistisch is.

  Thibau Nys droomt van een unieke dubbel: Europees kampioen op de weg en in het veld. Maar als hij het EK tijdens het eerste weekend van november wil halen in topvorm, zal hij nog hard moeten werken.

   

  De 18-jarige Nys is immers nog aan het herstellen van zijn val in de WB-veldrit in Waterloo. Hij brak daarbij zijn linkersleutelbeen en moest onder het mes.

   

  Gelukkig was het geen complexe breuk en dus zat Nys al snel weer op de fiets. Hij wil graag zijn terugkeer in competitie maken op 1 november op de mythische, en zware, Koppenberg.

   

  Deze week hakt zijn team de knoop door. Woensdag werkt hij zijn eerste intense training af en daar zal er al veel duidelijk worden, meldt de ploeg.