Fabio Van den Bossche van zilver op EK baan naar Alpecin-Fenix: "Mooie stap voor mij"

  Fabio van den Bossche (links) pronkt met zilver op het EK baanwielrennen.

  Op het EK baanwielrennen bezorgde Fabio Van den Bossche België een zilveren medaille op het omnium. De jonge Van den Bossche wil volgend jaar bij Alpecin-Fenix ook op de weg schitteren.

  Van den Bossche: "Tweede winstronde heb ik niet gestolen"

  "Ik zat in ideale situatie en kon van achteruit komen"

  Fabio Van den Bossche reed vrijdag op het EK baanwielrennen in Grenchen naar zilver in het omnium. Onze landgenoot sloeg vooral zijn slag in de afsluitende puntenkoers. "Ik voelde me echt wel sterk", vertelt hij aan Renaat Schotte.

   

  "De start was verschroeiend, maar na een paar ronden kwam ik in de goeie flow. Als je dan een winstronde pakt, dan begin je erin te geloven. Het werd een open koers en dan zat ik in de ideale situatie. Ik kon van achteruit komen en mijn sterkste punt, blijven rijden, uitspelen."

   

  Van den Bossche leek de sterkste man in de puntenkoers en strandde uiteindelijk op 6 punten van goud. "Misschien dat ik iets te veel getoond heb dat ik goeie benen had. Ze begonnen mij te viseren. Die tweede winstronde heb ik niet gestolen. Ik heb er een paar keer voor moeten gaan en die leverde me zilver op."

  Toen ik op de grond lag, dacht ik even dat het afgelopen was. Als je in volle inspanning op de grond terechtkomt, dan komt dat dubbel zo hard aan.

  Fabio Van den Bossche

  Na het tweede nummer van het omnium, de temporace, zag het er nochtans niet goed uit voor Van den Bossche. Hij werd in die temporace aangereden door de Griek en kwam hard ten val.


  "Toen ik op de grond lag, dacht ik even dat het afgelopen was. Je zit in volle inspanning, je hartslag is zo hoog en als je dan op de grond terechtkomt, dan komt dat dubbel zo hard aan."


  In eerste instantie verscheen er "DNF" achter de naam van Van den Bossche. "Mijn knie en heup deden pijn. Ik wou nog vertrekken, maar ik mocht niet. Gelukkig heb ik nog die zesde plaats gekregen, want ik was aan een sterke temporace bezig."

  "Alpecin-Fenix is een mooie stap voor mij"

  De 21-jarige Van den Bossche bewijst dat hij een toekomst op de piste heeft, maar hij lonkt ook naar de weg. Na het seizoen ruilt hij Sport Vlaanderen-Baloise voor Alpecin-Fenix.

   

  "Het contract is nog niet getekend, maar we zijn er volop mee bezig", zegt Van den Bossche. "Ik kijk er echt naar uit om volgend jaar bij Alpecin-Fenix aan de slag te gaan. Het is een mooie stap voor mij, maar eerst kijk ik nog uit naar het WK baanwielrennen en de Gentse Zesdaagse."

   

  Het WK baanwielrennen vindt tussen 20 en 24 oktober plaats in Roubaix. "Ik hoop weer mijn kans te krijgen op het omnium." En Van den Bossche hoopt dat er veel Belgische fans zullen komen. "Het is dichtbij en de piste is een zaligheid om naar te kijken. Kom af en geniet ervan."

  Bekijk de podiumceremonie van het omnium

  Bekijk de puntenkoers in het omnium