Aanklacht tegen 18 oud-profs NBA wegens fraude

  Tony Allen (l), kampioen in 2008, zou een van de fraudeurs zijn.

  Terwijl ons voetbal in de ban is van Operatie Zero hebben ze het in de Verenigde Staten over het NBA-schandaal. 18 voormalige basketbalspelers zouden stelselmatig vervalste rekeningen hebben ingediend bij hun ziektekostenverzekering.

  18 oud-spelers uit de Amerikaanse NBA zijn aangeklaagd wegens fraude. Tussen 2017 en 2020 zouden ze voor 3,9 miljoen dollar (circa 3,4 miljoen euro) aan onterechte claims hebben ingediend. Ongeveer 2,5 miljoen dollar is daarvan onrechtmatig uitgekeerd.

   

  Volgens de aanklager in Manhattan declareerden de voormalige basketbalprofs onder meer forse bedragen voor medische diensten en tandheelkundige behandelingen die niet waren verleend.

   

  Onder anderen Tony Allen zou tot de aangeklaagde personen behoren. Hij won in 2008 de titel met de Boston Celtics.