Tadej Pogacar probeerde Remco Evenepoel te imiteren: "Interessanter voor fans"

  Tadej Pogacar wilde zich amuseren in Varese met een lange aanval.

  Wielrennen is aan het veranderen en dat hebben we deze week opnieuw gezien. Remco Evenepoel won maandag na een lange aanval en gisteren probeerde Tadej Pogacar het ook op die manier. "Ik vind dat een goeie evolutie, het maakt het wielrennen aantrekkelijker", zegt de Tourwinnaar.

  Michel Wuyts vertelde het maandag in onze podcast De Tribune. "We zien de jongste jaren de mooiste evolutie in de afgelopen 30 jaar. Er is veel ondernemingsdrang en er zijn jongens die geen schrik hebben om alle registers open te trekken op 70km van de finish en desnoods van nog verder. Dat is een ware revolutie."

   

  Maandag toonde Remco Evenepoel het in de Coppa Bernocchi en dinsdag probeerde Tourwinnaar Tadej Pogacar een zelfde nummertje op te voeren. In de Tre Valle Varesine trok Pogacar met zijn ploegmaat Davide Formolo in de aanval op 120 kilometer van de finish.

   

  "Ik wilde gewoon mijn best doen en plezier hebben onderweg", lachte Pogacar op de persconferentie na de Italiaanse koers. "We hebben alvast zeker onze benen getest."

  We zien meer en meer zulke aanvallen ver van de finish. Ik vind dat een goede evolutie en het maakt de wedstrijden meer open en aantrekkelijker.

  Tadej Pogacar

  "We zien meer en meer zulke aanvallen ver van de finish. Ik vind dat een goede evolutie en het maakt de wedstrijden meer open en aantrekkelijker. Het maakt het wielrennen ook interessanter voor de fans."


  De tweevoudige Tourwinnaar maakte ook een tactische beslissing om van ver aan te vallen. "Het regende hard en op een omloop zoals vandaag met veel bochten en technische stukken is het soms beter om in de vlucht te zitten."


  Het plannetje van Pogacar leek ook een grote kans op slagen te hebben tot een lekke band de Sloveen terugsloeg. "Ik viel terug tot in het peloton en wij hadden nog altijd Davide (Formolo) nog voorin. Uiteindelijk staan we als tweede en derde samen op het podium en dat is goed voor de ploeg."

  Tadej Pogacar (r) mocht met winnaar De Marchi en ploegmaat Formolo op het podium in Varese.

  Tadej Pogacar na en tijdens de koers in Varese