Roberto Martinez naar Barcelona? "Nations League enige wat telt op dit moment"

  Roberto Martinez weigert geruchten te voeden die hem linken aan Koeman's job.

  De dagen van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona lijken geteld. Voorzitter Joan Laporta is naar verluidt duchtig op zoek naar een opvolger. Dat zou wel eens Roberto Martinez kunnen zijn. Al houdt de bondscoach van de Rode Duivels voorlopig de boot af. "Mijn focus ligt op mijn huidige spelers en staf", zegt de Spanjaard.

  Volgens de spaanse kranten zit Ronald Koeman zaterdag tegen Atlético Madrid voor het laatst op de bank bij de Catalanen. Een opvolger is er nog niet. Een shortlist met enkele namen, bevat die van bondscoach Roberto Martinez.

   

  Op de persconferentie bleven vragen over de geruchten niet uit. De keuzeheer van de Rode Duivels reageerde kort en duidelijk: "Dit is niet het geschikte moment om te reageren op geruchten."

  We hebben een geweldige kans om de finale van de Nations League te halen, dat is het enige wat telt.

  Roberto Martinez

  "We zijn hier vandaag om de Belgische selectie aan te kondigen", ging de Spanjaard verder. "Mijn focus ligt volledig op de spelers, de staf en op niets anders."

   

  "Ik wil verder geen commentaar geven over mijn persoonlijke situatie. Voetbal draait niet om de trainer, maar om de spelers en de ploeg."

   

  "We hebben een geweldige kans om de finale van de Nations League te halen, dat is het enige wat telt", sloot Roberto Martinez af.

   

  De bondscoach laat dus niet in zijn kaarten kijken. Blijft hij ook na de Final Four van de Nations League aan het roer bij de Duivels?

  Marca titelt veelzeggend "K.O.eman".

  Koeman: "Heb ook ogen en oren"

  In Barcelona heeft Ronald Koeman zich neergelegd bij zijn uitzichtloze situatie. De 3-0-vernedering op het veld van Benfica was de druppel die de emmer deed overlopen.

   

  Op zijn persconferentie voor de match tegen Atlético was de Nederlander doodeerlijk: "Ik heb de voorzitter nog niet gezien en niemand heeft me iets gezegd, maar ik heb ook ogen en oren."

   

  "Er zijn veel geruchten die de ronde doen, waarschijnlijk vertellen ze de waarheid. Tot dusver liet Laporta me nog niets weten."