Ga naar de inhoud

Koeman laat stoom af na rode kaart: "In Spanje sturen ze je voor niets weg"

Stond Koeman voor het laatst aan de zijlijn bij Barcelona?

Het gaat van kwaad naar erger met Ronald Koeman. Barcelona leed gisteren weer puntenverlies op het veld van Cadiz. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de Nederlander rood, omdat hij zijn onvrede deelde met de scheids na geel voor Busquets. "Iedereen zag dat er twee ballen op het veld waren, alleen de scheidsrechter niet. Dat zegt genoeg", bijt hij van zich af.

De wedstrijd van FC Barcelona op bezoek bij Cadiz werd een tumultueuze avond voor Ronald Koeman. Sterkhouder Frenkie de Jong mocht vroegtijdig gaan douchen na twee gele kartonnen, waarna de thuisploeg de beste kansen kreeg bij een brilscore.

 

In de slotseconden volgde een ultieme poging van Cadiz, die gestuit werd door Busquets. De kapitein trapte een tweede bal - die op het veld lag - richting de speler in balbezit. Gevolg: een geel karton en een ziedende Koeman aan de zijlijn.

 

De trainer van Barcelona ontving voor zijn verwensingen aan het adres van de scheids rood. Na de wedstrijd ridiculiseerde Koeman die beslissing: "In dit land sturen ze je voor niets weg. Iedereen zag dat er twee ballen op het veld waren, alleen de scheidsrechter niet. Dat zegt genoeg."

Als de voorzitter wil praten, hebben we daar waarschijnlijk de komende dagen wel tijd voor.

Ronald Koeman

Tegen Levante zal de Nederlander dus niet op de bank zitten. Volgens de Spaanse pers mag Koeman nu al zijn koffers pakken bij Barcelona, al blijft hij zelf positief. "De ploeg heeft over het algemeen goed gespeeld. We hadden veel balbezit, maar het was lastig om kansen te creëren."

 

"De beste kansen waren voor ons, zelfs met een man minder. Ik kan niet klagen over de instelling van de spelers. Je moet creativiteit hebben om zo'n tegenstander te verslaan, maar het ging vaak mis bij de laatste pass", relativeert de Nederlander.

 

Ook nu wil Koeman de criticasters de mond snoeren: "Je moet ook realistisch zijn. Kijk naar de selectie die we hebben en de spelers die er niet bij waren. We misten zeven basisspelers." 

 

Al voelt hij wel dat zijn zitje niet langer veilig is. "Ik ga verder niet over mijn persoonlijke situatie praten. De voorzitter is alleen even in het hotel langs geweest om gedag te zeggen. Als hij wil praten, hebben we daar waarschijnlijk de komende dagen wel tijd voor."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.