Ga naar de inhoud

Van der Poel zit in WK-selectie: "Maar nog niet 100 procent definitief"

Trekt Mathieu van der Poel het Nederlandse shirt aan?

Bondscoach Koos Moerenhout heeft zijn achttal voor het WK wielrennen van 26 september bekendgemaakt. Zorgenkind Mathieu van der Poel krijgt een rugnummer, maar blijft een twijfelgeval. "Hij moet zelf na het weekend afwegen of zijn rug de belasting aankan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting het WK."

Mathieu van der Poel testte zondag zijn gehavende rug in de Antwerp Port Epic en won prompt de eendagskoers. Komend weekend volgen nieuwe examens in de Primus Classic en de Gooikse Pijl. 

 

Die koersen zullen bepalen of Van der Poel op zondag 26 september een rugnummer zal opspelden bij de start van het WK in Antwerpen.

 

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de kopman alvast geselecteerd, maar tekent zelf ook voorbehoud aan.

 

"De selectie is nog niet honderd procent definitief", erkent de bondscoach. ‘"Maar de ervaringen van Mathieu van der Poel in het afgelopen weekend zijn dermate positief dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden."

 

"Mathieu moet zelf na het weekend afwegen of zijn rug de belasting aankan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting het WK."

 

"Uiteraard maakt het verschil of hij erbij kan zijn in goede conditie, want dan zal hij door velen tot favoriet gerekend worden."

 

"We hebben meer renners die op dit terrein lang mee kunnen spelen, maar met Mathieu erbij hebben we uiteraard wel meer uitgesproken kansen op een goede uitslag."

De ervaringen van Mathieu van der Poel in het afgelopen weekend zijn dermate positief dat we goede hoop hebben dat hij kan rijden.

Bondscoach Koos Moerenhout

De Nederlandse selectie

  • Pascal Eenkhoorn
  • Sebastian Langeveld
  • Bauke Mollema
  • Oscar Riesebeek
  • Mike Teunissen
  • Dylan van Baarle
  • Mathieu van der Poel
  • Danny van Poppel
 
Een eventuele reserve werd niet vrijgegeven. Onder meer Niki Terpstra, Taco van der Hoorn, Fabio Jakobsen, Ide Schelling, Nils Eekhoff, Cees Bol en Timo Roosen werden niet opgeroepen. Tom Dumoulin is geblesseerd.