Peter Vandenbempt: "De bondscoach acht de opvolging nog niet klaar"

  Peter Vandenbempt blikt terug op Wit-Rusland - België (0-1).

  Peter Vandenbempt wil niet te streng zijn na Wit-Rusland - België (0-1). Wat onze commentator de voorbije week wel zag, is dat bondscoach Robert Martinez vasthoudt aan de vaste waardes bij de Rode Duivels. "Hij wil ze volgende maand een 3e kans geven op een trofee(tje)."

  "De Belgen hebben gisteren slappe kost geserveerd tegen Wit-Rusland", opent Peter Vandenbempt zijn terugblik op de WK-kwalificatiematch.

   

  "Met een elftal tussen de lijnen dat mijlenver van de A-ploeg staat. Als iedereen fit is, zouden enkel Alderweireld, Tielemans en Castagne nog in de ploeg staan."

   

  "Het gevolg: weinig automatismen, slechte passes en te veel geforceerd voetbal voorin. Tegen een matige, maar agressieve tegenstander ontbraken de finesse en de snelheid van handelen. Grote kansen hebben we ook niet gezien."

  Als iedereen fit is, zouden enkel Alderweireld, Tielemans en Castagne nog in de ploeg staan.

  "Wedstrijd om snel te vergeten"

  "Het werkpunt voor de Rode Duivels blijft de defensie", stelt Peter Vandenbempt. "Tegen Wit-Rusland zagen we net hetzelfde als tegen Estland en Tsjechië: het centrum lag weer open."


  "Hoog verdedigen blijft een risico. Met het trio van gisteren - Alderweireld, Boyata en Denayer - ga je tegen topploegen niet ver springen. Ook omdat de drie niet geholpen werden door Saelemaekers."

   

  "Goed, we gaan niet te streng zijn, want de 3 punten zijn binnen en de WK-kwalificatie mag de Rode Duivels ook niet ontsnappen."

   

  "En zoals Toby Alderweireld zei: dit zijn gewoon vervelende wedstrijden. En vervelende wedstrijden die we eigenlijk al vergeten zijn."

  Peter Vandenbempt geeft Toby Alderweireld (m) gelijk: "Dit zijn vervelende wedstrijden."

  "Martinez acht de opvolging niet klaar"

  "Laat ons het voorbije drieluik Estland - Tsjechië - Wit-Rusland als een leermoment bekijken", gaat Peter Vandenbempt voort.

   

  "Wat we geleerd hebben, is dat Roberto Martinez stevig vasthoudt aan de gevestigde waarden bij de nationale ploeg. Toch op z'n minst tot de Final 4 van de Nations League volgende maand tegen Frankrijk en daarna Spanje of Italië."


  "Blijkbaar acht de bondscoach de opvolging niet klaar", merkt onze commentator op, "zeker achterin niet."

   

  "Het basiselftal tegen Frankrijk zal nauwelijks verschillen van het team dat op het EK van Italië verloor in de kwartfinales. Martinez wil die Nations League winnen en geeft zijn A-spelers een 3e kans om een trofee te pakken, al is de Nations League maar een trofeetje."

  uefa nations league: halve finalesuefa nations league: halve finales

  Peter Vandenbempt over:

  • Dennis Praet: heeft getoond dat hij een goede back-up is.

  • Koen Casteels: kwam goed uit in het begin van de match om onheil te voorkomen. Dat was toch weer een bibbermoment.

  • Michy Batshuayi: een bleke doorslag van Romelu Lukaku. Hij voetbalt te nonchalant en niet scherp genoeg.

  • Youri Tielemans: iemand van wie we denken dat hij een steunpilaar wordt, maar gisteren stapelde hij de balverliezen op.

  • Dodi Lukebakio: was te veel bezig met zijn eigen wedstriijd.

  • Leandro Trossard: probeerde wat te veel te forceren.

  • Alexis Saelemaekers: die moet je nemen zoals hij is en altijd zal zijn. Hij speelt enthousiast, maar verdedigend weinig gedisciplineerd. Een risicofactor tegen goeie ploegen.

  • Zinho Vanheusden, Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere: op hen zaten we te wachten, maar ze hebben 0 minuten gespeeld. Vooral Vanheusden hadden we aan het werk willen zien, als wissel op de toekomst centraal achterin.

  bekijk ook: