Marc Willems: "Benieuwd hoe het nu verder moet met de Red Dragons"

  De Belgische volleybalmannen in actie op het EK.

  Het Europees kampioenschap volleybal is geen hoogvlieger geworden voor de Belgische mannen. Onze commentator Marc Willems kijkt uit naar de evaluatie binnen de nationale ploeg. "De spelers mogen in de spiegel kijken", stelt hij. "En geniet de bondscoach nog voldoende vertrouwen?"

  Lichtpunt: de jongeren

  Met de groepfase als eindstation is het EK volleybal op een flinke tegenvaller uitgedraaid voor de Red Dragons. Akkoord, het was een pittige poule, maar België moet altijd in de top 16 eindigen.

   

  De jonge spelers vormden nog een lichtpunt. Zij moeten misschien iets te snel sterkhouders als Verhees en Van de Voorde vervangen, maar ze hebben wel van zich laten horen.

   

  Met hun stevige sprongservices bijvoorbeeld, onmisbaar in het moderne volleybal. Daar hebben de jongeren duidelijk aan gewerkt in hun opleiding.

   

  Er zijn dus stappen gezet naar een nieuwe ploeg, alleen missen de nieuwe spelers de nodige ervaring op het hoogste niveau.

  Mathijs Desmet (21) is een van de talenten bij de Red Dragons.

  Opdracht: in de spiegel kijken

  Iedereen mag nu in de spiegel kijken, want deze vroegtijdige uitschakeling kan zware gevolgen hebben voor de nationale ploeg.

   

  Een WK-ticket verdien je op basis van je ranking. Dat wordt kantje boord voor de Belgen.

   

  Ik ben benieuwd hoe het nu verder moet met de Red Dragons. Wat met de steun van de overheid? Blijft die intact als de nationale ploeg een lager niveau moet spelen?

   

  En blijft bondscoach Muñoz? Geniet hij nog het vertrouwen van de spelers? Gelooft hijzelf nog in deze groep?

   

  Het beloven pittige gesprekken te worden tussen de staf en de spelers. En als Muñoz vertrekt, wordt hij de zoveelste op korte tijd. Ook Vital Heynen, Andrea Anastasi en Brecht Van Kerckhove zijn niet lang op post gebleven.

  Blijft bondscoach Muñoz? Geniet hij nog het vertrouwen van de spelers? Gelooft hijzelf nog in deze groep?

  Marc Willems

  bekijk ook: