In beeld: olympische atleten genieten zichtbaar van hun huldiging op de Memorial

  De "gouden" auto met Felix Denayer van de Red Lions, Nina Derwael en Nafi Thiam werd als eerste binnen gereden. In hun zog volgden alle medaillewinnaars op de Olympische Spelen. 

  De Belgische atleten die op de voorbije Olympische Spelen in Tokio een medaille behaalden, zijn bij het begin van de 45e Memorial Van Damme in de bloemetjes gezet. Ze maakten een ereronde in open wagen in het Koning Boudewijnstadion.

   

  Ook de Belgische atleten met een olympisch diploma verschenen op de piste. De Nationale Loterij overhandigde een cheque van in totaal 571.500 euro aan de top 8-atleten.  Op de Spelen in Tokio behaalde België zeven medailles: drie gouden, één zilveren en drie bronzen plakken. 

  Nina Derwael

  Matthias Casse

  De Red Lions met hun coach

  Bashir Abdi

  Belgian Cats Wauters en Meesseman

  De hele bende

  Dit was de huldiging: