Duplantis wil over het WR van 6m19, maar officials krijgen de lat niet op hoogte

  Mondo Duplantis was helemaal op dreef op de Memorial Van Damme. De polsstokspringer ging vlot over 6m05 en won daarmee sowieso al zijn sessie. Duplantis besloot om een poging te wagen over zijn eigen wereldrecord, maar moest wel wat geduld uitoefenen. 

  De officials kregen de lat niet meteen op de juiste hoogte. Iets wat niet alleen tot stress en nervositeit bij hen leidde, maar ook bij de Zweedse wereldrecordhouder zelf. Duplantis geraakte zichtbaar geïrriteerd. 

   

  Na enkele minuten wachten mocht hij zich dan toch opmaken voor 3 pogingen naar 6m19. Dat deed hij voor een enthousiast publiek, dat was blijven zitten om dit slotspektakel nog mee te maken. Jammer genoeg was het wereldrecord vandaag iets te hoog gegrepen. 

  Nervositeit bij de officials: lat geraakt niet op 6m19

  Bekijk het lange wachten en de 3 pogingen van Mondo Duplantis