OVERZICHT: Italië evenaart wereldrecord, Zweden maakt einde aan waanzinnige Spaanse reeks

  Niet alleen actie bij de Rode Duivels vanavond. Ook andere landen werkten boeiende kwalificatieduels af. Italië evenaarde een wereldrecord, Zweden stuntte tegen Spanje, Duitsland had moeite met een voetbaldwerg en ook de voornaamste concurrent van België won. Een overzicht.

  De straffe reeks blijft maar duren. Italië is na "slechts" een draw tegen Bulgarije 35 wedstrijden ongeslagen. Een evenaring van een wereldrecord dat Brazilië (van '93 tot '96) en Spanje (van '07 tot '09) tot vandaag met hun tweetjes deelden.

   

  Chiesa zette de Europees kampioen na een kwartier op voorsprong, kort voor rust bracht Iliev de Bulgaren op gelijke hoogte. Ondanks een enorm overwicht slaagde de thuisploeg er niet meer in om te scoren. Toch een flinke domper.

   

  Als Italië aan kop wil blijven in groep B is zondag verliezen van Zwitserland uit den boze. Ook als ze het wereldrecord alleen in handen willen krijgen...

  Een indrukwekkende reeks die wél eindigde, was die van Spanje. La Roja was al sinds 1993 niet meer geklopt in een WK-kwalificatiewedstrijd - 66 duels in totaal. Een waanzinnige statistiek.

   

  Dat leek ook tegen Zweden niet te gebeuren. In minuut 5 bezorgde Carlos Soler de bezoekers een droomstart met een heerlijke volley. Alleen speelde de debutant amper één minuut later alweer een negatieve hoofdrol bij de gelijkmaker van Alexander Isak. De spits strafte een ongelukkige pass van Soler af.

   

  Spanje kreeg nadien de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was alweer Zweden dat toesloeg. Viktor Claesson zorgde voor de verrassende 2-1. De Scandinaviërs hielden nadien stand.

  Wie een monsterscore had verwacht, kwam bedrogen uit. Duitsland kende opvallend veel moeite om de weg naar doel te vinden tegen voetbaldwerg Liechtenstein.

   

  Pas in minuut 41 kon Timo Werner de ban breken. Nadien duurde het opnieuw een halfuur voor nummer 2 op het scorebord stond. Leroy Sané legde meteen ook de eindstand vast.

  Ook in de groep van de Rode Duivels stond er nog een interessant duel op het programma. Voornaamste concurrent Tsjechië ontvangt namelijk Wit-Rusland. Antonin Barak zorgde voor het enige doelpunt in Ostrava.

   

  Tsjechië blijft zo in het spoor van België met 7 punten, 3 stuks minder dan de Rode Duivels.

  Lees ook: