Coronazaak van Seraing is nog niet voorbij: KBVB is burgerlijke partij in dossier

  Promovendus Seraing moet nog een uitloper vrezen.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling indienen in het dossier omtrent gesjoemel met coronatesten bij Seraing vorig seizoen.

  Het onderzoek van het Bondsparket naar fraude met coronatesten in aanloop naar de wedstrijden Seraing-Standard (3 februari 2021) en Seraing-Lommel (6 februari 2021) werd deze zomer zonder disciplinaire gevolgen geklasseerd.

   

  Daardoor gingen zowel de Luikse clubs als teammanager Peter Kerremans, die mea culpa sloeg, vrijuit. Er werd voorlopg geen vordering ingesteld voor wedstrijdvervalsing.

   

  Kerremans zou de namen van Al Badaoui, Godart en Jallow met die van jeugdspelers gewisseld hebben. Op die manier probeerde hij de quarantaine voor de drie A-kernspelers - die geen symptomen vertoonden - te verkorten, om ze zo speelgerechtigd te krijgen voor de match tegen Standard en Lommel. 

   

  Het gesjoemel had uiteindelijk geen gevolgen. De drie positief geteste spelers stonden niet op het wedstrijdblad voor de match tegen Standard en het competitieduel op verplaatsing bij Lommel ging niet door, wegens coronabesmettingen bij de thuisploeg.

   

  Toch is de zaak nog niet helemaal afgesloten. In het onderzoek zouden elementen erop wijzen dat Seraing zich schuldig heeft gemaakt aan strafrechtelijke feiten, zoals identiteitsfraude of inbreuken op de coronawetgeving. 

   

  Daarom zal de voetbalbond een klacht met burgerlijke partijstelling neerleggen bij de onderzoeksrechter van het parket in Luik. Als bij een eventueel strafonderzoek nieuwe elementen aan het licht komen, kan ook het disciplinaire onderzoek naar Seraing en Kerremans heropend worden.

   

  "Het bondsparket heeft de betrokkenen in het onderzoek formeel ingelicht dat er uit het dossier diverse aanwijzingen zijn van mogelijke strafrechtelijke inbreuken, die onder de bevoegdheid vallen van de gerechtelijke autoriteiten", klinkt het in een communiqué. 

   

  "Om zijn belangen en die van de clubs te vrijwaren, zal de KBVB zich in deze zaak dan ook bij de onderzoeksrechter burgerlijke partij stellen."